dani86 Opublikowano 12 Czerwca 2022 Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2022 (edytowane) Witam. Podczas jazdy (zwykle chyba niedługo po uruchomieniu silnika i przejechaniu kilkuset metrów) pojawia się komunikat "ESP wyłączony" i za chwilę pojawia się drugi komunikat "ESP włączony". Samochód zwykle w tym momencie gaśnie. Nie wiem czy za każdym razem, ale kilka razy było tak podczas wciśnięcia sprzęgła i redukcji biegu np. podczas wjazdu na rondo albo gdy zatrzymałem się na stopie. Była u mnie wymieniana chłodnica klimatyzacji i ściągany był przedni zderzak. Nie wiem czy to ma coś z tym wspólnego. Co to może być? Miał ktoś podobny problem? Edytowane 12 Czerwca 2022 przez dani86 Literówka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartii_ Opublikowano 29 Czerwca 2023 Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2023 Udało się znaleźć rozwiązanie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dani86 Opublikowano 29 Czerwca 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2023 Problem się pogłębiał. Czasem było kilka dni spokoju, natomiast innym razem auto gasło codziennie. Po takim zgaśnięciu był problem z odpaleniem auta. Czasem trwało to kilka minut, a był to ogromny kłopot, gdy auto zatrzymało się na skrzyżowaniu czy przed przejściem dla pieszych 😉 Rozwiązaniem problemu okazało się wymienienie czujnika położenia wału, cewek i świec. Po tej naprawie problem gasnącego silnika już nigdy nie wystąpił. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi