Miecio522 Opublikowano 20 Czerwca 2022 Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2022 Witam mam taki problem w moim Scenicu, nie działa klapa zaczęło się od podpięcia elm z którym nie bardzo współpracował ddt4all wie go odesłałem ale na następny dzień nie działa klapa. Szukałem i tak przycisk sprawdzony przewody w peszlu na oko sprawdzone ładnie wyglądają. Masą do przycisku też nie otwiera. Ale po włączeniu elm327 żeby po przytrzymaniu przycisku karty otwierała się to się otwiera. Sprawdzałem w UCH masa do pinu 17 też nic. Ustawienia w ddt4all też sprawdzałem i dalej nic po tych poszukiwaniach przestało wykrywać otwarcie klapy i lampka się nie świeci. I co dziwne ze na pinie 26 prawdopodobnie pojawiła się na stałe masa. Więc przewody jeszcze raz sprawdziłem ale nic nie widać. Sprawdzałem jescze raz ustawienia w kompie i kable, dziś chce otworzyć szyby i tylne nie działaja od kierowcy i z tylnych przycisków. Już boję się czegoś dotykać bo jadę na wakacje w sobote. I do elektryka też bo nie wiem czy zdąży. Macie jakieś Pomysły? bo ja już obstawiam UCH lub wtyczke do niego tylko z kąd się wziola masa na czujniku otwarcia klapy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aniewa Opublikowano 20 Czerwca 2022 Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2022 Z tego co wiem to na innym forum pisałeś, że zmieniałeś coś w sterowniku drzwi kierowcy. Tam jest taka zasada, że nie można zmienić jednego parametru tylko należy ustawić wszystkie zgodnie z wyposażeniem samochodu a najlepiej zaznaczyć wszystkie opcje jako aktywne. Zrzut ekranu jak to ustawiś w programie ddt4all. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miecio522 Opublikowano 20 Czerwca 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2022 Tak pisałem ale to jeszcze było jak pierwszy elm nie współpracował. A później szyby działały. Sprawdzę jutro oby coś to pomogło. Bo jak narazie to tylko z nie otwierającej się klapy zrobiło się brak wykrycia otwarcia i brak szyb tylnych. Ale dzięki twojej pomocy przynajmniej mogę otworzyć bagarznika bez nurkowania Wprowadziłem te ustawienia ale nic nie pomogło co gorsza przestała działać blokada drzwi tylnych:( świeci się kontrolka ale przekaznik nie cyka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aniewa Opublikowano 21 Czerwca 2022 Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2022 Wyłącz pierwszą i czwartą wartość, nie wszystkie samochody to mają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miecio522 Opublikowano 21 Czerwca 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2022 Wyłączyłem i już działa blokada drzwi ale szyby dalej nie? sprawdziłem błędy i były zwarcie z masa, błąd 38194, ogólny błąd elektryczny i obwód zwarty do akumulatora. Te błędy były w DTC 01 Może jednak coś z kabli albo jak szykałem to nasypało błędów. Ale skasować się ich nie dało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi