Kosmos2012 Opublikowano 2 Sierpnia 2022 Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2022 Miesiąc temu wymieniłem w scenic 3 płytki podłokietnik na podłokietnik z panelem sterowania. Podświetlenie panelu działa jak i samego schowka w podlokietniku. Przyciski na panelu nie reagują. Czy da się w PyClip aktywować podłokietnik z panelem sterowania i wyłączyć sterowanie pilotem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aniewa Opublikowano 2 Sierpnia 2022 Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2022 Da się. Potrzebny ELM 327 i darmowy program ddt4all oraz należy dorobić kabelek do połączenia ELM 327 z multimedia Renault. Jak to zrobić opisywane kilkakrotnie na forum. W sterowniku nawigacji zmieniasz sterowanie z pilota na konsolę centralną. Prawdopodobnie zrobisz to też clipem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kosmos2012 Opublikowano 2 Sierpnia 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2022 Przeszukałem całe forum i internet nic nie znalazłem sensownego jak to zrobić. Żadnego poradnika, nic. Dobra to tak, pobrałem ECU Tweaker możesz mi podać ścieżkę w tej aplikacji do zamiany sterowania panelem w podłokietniku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aniewa Opublikowano 2 Sierpnia 2022 Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2022 Ścieżka: Megane/Scenic III - Navigation - UCC-ITM - NFA 2.5 - Configuration - Ecu configuration i w panelu E/E ARCHITECTURE zmienić wartość w linijce Comand type na "Central command present". Zmiany zapisać klikając Write. By ELM połączył się z panelem nawigacji NFA musisz mieć przerobione połączenia w samym elmie ewentualnie podłączyć go z gniazdem OBD2 za pomocą kilku kabelków. Jak to zrobić znajdziesz na tym forum lub być może na YT. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kosmos2012 Opublikowano 2 Sierpnia 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2022 7 godzin temu, aniewa napisał: REGULAMIN Forum się kłania pkt 5.9 - Prezes A icar 3 pro nie pójdzie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aniewa Opublikowano 3 Sierpnia 2022 Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2022 Nie chodzi o samego elma tylko o sposób podłączenia. Wystarczy mieć 5 kabelków z końcówkami i połączyć według przepisu: pin6 ELM - podłącz do pin13 OBD złącza samochodowego pin14 ELM - podłącz do pin12 złącza OBD w samochodzie pin4 - pin4 pin5 - pin5 pin16 - pin16 Opisy pinów w złączach OBD znajdziesz w Internecie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kosmos2012 Opublikowano 4 Sierpnia 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2022 Znalazłem filmik jak to zrobić ?, kupiłem gniazdo żeńskie multitag. I będę działał Zrobiony kabel multimedia renault ? Tak to wyszło ? Schemat zostawiam dla potomnych? Podłokietnik aktywowany, przeniesione radio i temperatura do wyświetlacza nawigacji za pomocą zrobionego kabla i aplikacji ECU Tweaker ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi