adi128 Opublikowano 27 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2008 witam chciałem wymienic amoryzatory z przodu i mam takie pytanei czy wogóle musze wymontowac podszybie zyby wymontowac amortyzator?? jesli tak to jak to zrobic ?? od góry czy odkreca sie amortyzator jakos od dołu z gory dziekuje za podpowiedz pozdrawaim aha to jest magana 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scenic Opublikowano 28 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2008 Myślę, że bezpieczniej będzie jak podjedziesz do fachowca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DrNO Opublikowano 28 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2008 czy wogóle musze wymontowac podszybie zyby wymontowac amortyzator? nie. żeby dostać się do nakrętek, wystarczy, trochę zniszczyć ten plastik, jest taka perforacja, po jej nacięciu otrzymujesz "klapki" do nakrętek mcpherson'ów. jeśli chcesz zdemontować podszybie to po kolei: 1. wyciągasz te pianki po lewej i prawej 2. 4 kołki (po dwa z każdej strony) przekręcasz o 90' czymś płaskim i wyciągasz całkowicie 3. ściągasz nakładki z nakrętek wycieraczek 4. odkręcasz nakrętki z wycieraczek 5. ściągasz wycieraczki ściągaczem... może i da się ręką + drobna persfazja kinetyczna jakimś narzędziem ale zwykle jest tak zapieczone, że sporo Coca-Coli trzeba zużyć :) 6. wyciągasz podszybie bez większego problemu :) prosto, łatwo, sprawnie i szybko (pomijając kilka godzin spędzonych w punkcie "5", poranione palce i bolące krzyże... :roll: ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adi128 Opublikowano 28 Sierpnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2008 hmm moze dam rade biore sie za to w sobote serdecznie dziekuje za podpowiedzi i pozdrawaim Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi