matez Opublikowano 18 Marca 2023 Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2023 Dzień dobry, szukam dokumentacji wyświetlacza do radia w moim Renault Megane III 2010r. Jest to wyświetlacz monochromatyczny, radio bluetooth. Zamierzam zrobić własny ekran do mojej meganki, niż wydać majątek na chińskie badziewie z ali. Kupiłem już ekran 7', obudowę wydrukuję w 3d, a całość będzie pracować na Raspberry Pi 4b. Niestety nigdzie nie znalazłem dokumentacji radia (/wyświetlacza), tak, żebym mógł samemu zaimplementować komunikację z Rpi i poprawnie wyświetlać/odbierać/wysyłać dane. Potrzebuję schematu, coś w tym stylu: natomiast mój przewód ma 24pin (z czego 4 nieużyte): Znalazłem już schemat elektryczny, niestety mało mi mówi co jest czym: Więc jakby ktoś mógł mi taką tabelkę podrzucić, byłbym bardzo wdzięczny Wskazówki i dodatkowe schematy mile widziane! Uważam, że fajne wyzwanie podjąłem, zobaczymy czy się uda. PS. Pytanie. Komunikacja bluetooth to raczej jest w samym radiu, a nie w wyświetlaczu, prawda? Wyświetlacz odpowiada tylko za ustawienia/listę stacji + jakieś diody są obok, dobrze myślę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aniewa Opublikowano 18 Marca 2023 Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2023 Dorzucam schemat dla radia bez C-boxa bo nie wiem, czy go posiadasz oraz plik z nazwami komponentów występujących na schematach. Wtyczka wyświetlacza i opis pinów. schemat: .0197_A3.PDF lista urządzeń. REPORG.PDF Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matez Opublikowano 18 Marca 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2023 Super! O to chodziło. Pytanie, czy jest coś do tego? Jakaś szersza dokumentacja, sygnały, które są wysyłane, czy sam schemat? Jeszcze prosiłbym o nazwę, pod którą mógłbym szukać informacji do tego radia/wyświetlacza, nie jestem na tyle zorientowany w temacie. Tak czy inaczej, wielkie dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aniewa Opublikowano 19 Marca 2023 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2023 Szukaj tematów: wyświetlacz AFF A3. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SilverGTA Opublikowano 9 Sierpnia 2025 Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2025 Cześć, mam pytanie odnośnie pinów 1 i 3. 1 - czy po zamknięciu samochodu zanika napięcie na nim? Czy ten pin umożliwia zasilanie radia na wyłączonym silniku? 3 - czym jest pamięć bezpiecznika? Majfrendzi w radiach pomijają część przewodów. Niby upraszczają część, ale patrząc na pinout canboxa jak i ten tu zrobili to źle (niewygodnie się łączy i nie powinno być jednej dużej wiązki jakie są dostępne do radia Android). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi