adi90 Opublikowano 15 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 15 Października 2009 ja tankuje na Auchon na gorczewskiej i nie nazekam na 98 i place 4,06 i dobrze sie jeździ:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
soko Opublikowano 18 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2010 sądzę że jednak kolega Cristoph miał na myśli wracanie na polskim paliwie do Niemiec, przy tej samej drodze. już nie raz się spotkałem z opinia ze przy zatankowaniu pełnego baku paliwa w Niemczech ktos przy tej samej trasie podobnych autostradowych warunkach jest w stanie zrobic nawet kilkaset km wiecej.. wiec cos w tym jest. Ja generalnie odkąd mam megi Diesla tankuje głównie na shell- Ostatnio ojciec mi zalał auto na BLISKA w Inowrocławiu i tez sie nic nie dzieje. Salon Renault w Bydg jest obok malej stacji BLISKA i tam ciągle auta tankują. mówią ze od wielu lat nic z żadnym dieselem ani benzyniakiem nic się nie działo... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
waldek708 Opublikowano 18 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2010 już nie raz się spotkałem z opinia ze przy zatankowaniu pełnego baku paliwa w Niemczech ktos przy tej samej trasie podobnych autostradowych warunkach jest w stanie zrobic nawet kilkaset km wiecej.. wiec cos w tym jestbajki,to tylko subiektywne odczucia.Co tydzień jeżdzę do Austrii i z powrotem już ładnych pare lat.W tym czasie miałem juz kilka autek i jakoś nie zauważyłem,żeby w drodze do Polski mniej mi auto spalało.No chyba,że austriacy mają takiej samej kiepskiej jakości paliwo jak w PL. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kepa416 Opublikowano 20 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2010 Trochę za dużo gadacie na ten ORLEN nie jest tak źle przecież tragedii nie ma a gorsze paliwo było z powodu dodatków EKO, które wg. norm UE muszą być dodawane. Ja śmigam i nie zawiodło mnie nigdy, w mojej okolicy jest tak że z bazy ORLENU zasilają się takie stacje jak BP czy SHELL czy Statoil tylko ich cysterny śmigają. I nie mówcie że łgam bo znam kilku kierowców którzy jeżdżą i wiedzą co i jak. Nie róbcie już takich z nich złodziei i partaczy. [ Dodano: 2010-05-20, 22:37 ] paliwie to srednia spalania przy predkosci ok.140-160 km/hwychodzi ok. 7,4-7,6 l/100 jednak kiedy wracam na polskiej 95 czy nawet 98 okt. srednia przy podobnej predkosci wzrasta nawet do 8.2-8,4 l/100km. Co do przyspieszania pojazdu szczegolnych roznic nie zauwazam no ale te zwiekrzone zuzycie swiadczy jednak o slabszej jakosci polskiego paliwa. Albo drogi i ruch uliczny światła tutaj nie ma co porównywać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
katheerina Opublikowano 28 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2010 Ja ze względu na cenę, tankuję diesla na Neste. Podejrzewałam, że cena jest niższa ponieważ stacja jest bezobsługowa. Jeździ mi się na niej dobrze. Z przyjemnością dowiem się jakie są Wasze opinie na temat tego oleju. :roll: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pecado Opublikowano 29 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2010 późno dołączam, ale sprostowanie, bo nie lubię uogólnień Zaskocze was mówiąc że Shell bierze paliwo z Orlenu mniejsze koszty logistyczne i transportowe. Zaskoczę Cię - zależy od regionu. W trójmieście __wszystkie__ stacje typu Statoil, Shell, Neste, BP biorą podstawowe paliwa z Lotosu. Informacja od bliskiego kolegi. Pracownika Lotosu. Jedynie paliwa premium są brane z innych źródeł, np. wg moich informacji BP - przynajmniej w 3city - Ultimate ciągnie z Anglii (ale swojej głowy za to nie dam :P ) Skąd biorą paliwa stacje marketowe kolega mój nie wie i jak twierdzi - woli nie wiedzieć :P ZASTRZEŻENIE: Powyższe dotyczy mojego regionu. Jak i czy rzutuje to na stacje Lotosu w innych częściach kraju nie wiem i proszę traktować przedstawione powyżej opinie czujnie :P P.S. Najlepsza wg zeszłorocznej kontroli Lotosu stacja w 3city biorąca paliwa z Lotosu to Neste na przeciwko Lotosu P.P.S. Jak ktoś zimą tankuje ropę na Lotosie to dostałem wskazówkę, żeby zalewać jednak premium, bo ta zwykła "teoretycznie" jest zimowa i "prawdopodobnie" spełnia normy wytrącania parafiny Z letnią i przejściową problemów nie ma, o ile wiem po swoim autku P.P.P.S. Ja tankuję na BP, zazwyczaj zwykłego diesla (czyli "BP" :P ) na jednej stacji od ponad roku. Jak na razie, odpukać, bez problemów. Stacja w dobrym miejscu, praktycznie cały czas duży ruch, więc żyję nadzieją, że zarabiają na obrocie, nie tylko z poprawiania paliwa :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andyq Opublikowano 29 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2010 Ja na orlenie tankuje prawie 3 lata i nigdy nic mi sie nie trafilo niemiłego. Troche ludzi sie tam przewija wiec chyba nie robia jakiś przekrętów na paliwie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pecado Opublikowano 29 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2010 Jak napiszesz konkretnie na którym to będzie można się z Tobą zgodzić, bo ogólny stereotyp nt stacji tej sieci jest dość krytyczny w wydźwięku 8-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andyq Opublikowano 29 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2010 W sumie na szyldach jest sam napis ORLEN ale rano jak bede jechal do pracy to sie upewnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pecado Opublikowano 29 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2010 Nie musisz chyba patrzeć na szyld, żeby lokalizację opisać? A żeby mendą nie być, a samemu nie dopełniać to dodam tylko, że opisywana i używana przeze mnie stacja BP mieści się w Gdańsku na Rakoczego (jakby kto potrzebował sprawdzonego miejsca) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andyq Opublikowano 29 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2010 Ta moja znajduje sie w Stargardzie Szczecińskim na skrzyżowaniu ul. Szczecińskiej i Kościuszki przy małym Tesco Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kepa416 Opublikowano 1 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2010 Orlen wprowadził coś takiego jak : Bioesetr (http://www.e-biopaliwa.pl/|) czyli tańczy ON z oleju rzepakowym dowolnie mieszalny z zwykłem ON lecz niestety jest to zabójcze dla Common Rail http://www.e-biopaliwa.pl/bioester/co_to_jest_bioester.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nati Opublikowano 1 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2010 Ja tankuję tylko na orlenie i tylko vervę. Całkiem możliwe, że bez sensu, ale przy tej cenie paliwa 20gr w tę czy w drugą stronę, to dla mnie żadna różnica. Póki co jest cisza i spokój. Widziałam parę razy co się dzieje z samochodem po tankowaniu na stacjach typu Auchan, czy PKS - dziękuję, postoję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ravil Opublikowano 13 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2010 Ciekawostka* Słuchajcie, siostra pracuje na Shellu i potwierdza, że zaopatrują się paliwem z Orlenu. Kwestia zaopatrzenia paliw premium nie jest mi znana ( po prostu nie wiedziała- ale wypyta). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin Szymansk Opublikowano 13 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2010 Paliwa premium bełtają w drodze z Orlenu do stacji paliw w cysternie dodając uszlachetniaczy. Ewentualnie jeśłi mają w regionie bazę to w bazie paliw. A tak swoją drogą chyba nie liczyłeś, że sami importują paliwo? BP i STATOIL też u nich kupują. W to miejsce ORLEN do swoich stacji w niemczech kupuje paliwo z rafinerii BP. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi