andgaw Opublikowano 12 Kwietnia 2023 Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2023 Witam Proszę o radę, w trakcie naprawy lampy zrobiłem zwarcie na gniazdku od dodatkowego stopu, podobno nie ma on swojego bezpiecznika, co powinienem sprawdzić. Pozostałe dwa światła stopu działają prawidłowo. Dziękuję za ewentualne podpowiedzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aniewa Opublikowano 12 Kwietnia 2023 Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2023 Spróbuj skasować błędy w module komfortu (UCH), ewentualnie odłączenie akumulatora może pomoże. Moduł komfortu podaje zasilanie na to światło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andgaw Opublikowano 12 Kwietnia 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2023 Bardzo dziękuję za szybką odpowiedź, jutro odłączę akumulator jednak nie jestem tak zaawansowany i gdyby trzeba było kasować błędy to będę musiał podjechać do elektryka. Obawiam się, że to może być coś poważniejszego ponieważ zwarcie trwało kilka sekund (testowałem jaki rezystor podłączyć do tej lampy równolegle i podłączyłem potencjometr i w pewnym momencie przez przypadek zjechałem w skrajne położenie na 0 oporu wtedy potencjometr zaczął się palić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi