feniix121 Opublikowano 13 Maja 2023 Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2023 Witam. Po wymianie akumulatora sprawdziłem ładowanie na biegu jałowym i pokazuje mi 13.6 Czy to dobrze. Mam megane 1.6 benzyna 110km Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jabrze Opublikowano 13 Maja 2023 Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2023 Mierzone w kabinie jest prawidłowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
feniix121 Opublikowano 13 Maja 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2023 Co to znaczy mierzone w kabinie? Ja mierzyłem na akumulatorze dwoma różnymi miernikami i pokazywało 13.6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jabrze Opublikowano 13 Maja 2023 Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2023 Interface - biorąc pod uwagę temperaturę elektrolitu 20 stopni oznacza to że akumulator ma bardzo małą rezystancję wewnętrzna - jest w pełni naładowany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
feniix121 Opublikowano 13 Maja 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2023 czyli wszystko jest w porządku ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jabrze Opublikowano 13 Maja 2023 Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2023 Tak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
feniix121 Opublikowano 13 Maja 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2023 Dziękuję bardzo za pomoc. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej3521 Opublikowano 14 Maja 2023 Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2023 Powinno być około 14,4V Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jabrze Opublikowano 14 Maja 2023 Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2023 6 godzin temu, andrzej3521 napisał: REGULAMIN Forum się kłania pkt 5.9 - aniewa 14,4V to jest max napięcie ładowania dla rozładowanego lub zasiarczonego zwykłego akumulatora. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej3521 Opublikowano 14 Maja 2023 Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2023 Jest to napięcie ładowania alternatora i stan naładowania akumulatora nic do tego nie ma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jabrze Opublikowano 14 Maja 2023 Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2023 Napięcie ładowania (stopień obciążenia alternatora) określa uch lub w najnowszych M4 kalkulator napięcia, a wszystko powiązane z ekologią. M3 o którym mowa w zależności od fazy produkcji ma już coraz bardzie zaawansowany system bilansu prądowego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi