Skocz do zawartości

Sklep z częściami do Renault - sprawdź iParts.pl

Aktywacja hands free - jaki interfejs.

Rekomendowane odpowiedzi

Witam serdecznie, ostatnio padł mi chiński clip którym miałem zamiar aktywować hands free w samochodzie, - model K4M KM0C 2005 kombi Megane II
Anteny i inne rzeczy sobie ogarniam to nie problem.

Czy istnieją inne interfejsy którymi będę w stanie aktywować ten system? 
Czy taki DDT4ALL i ELM sobie poradzi ?

Pozdrawiam serdecznie.

ps. nie kupujcie clipów z allegro.

Elm wersja 1.5 bo ta wyższą to chyba do VW się nadaje.

UCH musi mieć poziom wyposażenia N3. Zdejmij osłony pod kierownica i zobaczysz co masz na pokładzie. Wiązki do anten są w samochodzie. Czytnik karty ponoć trzeba będzie wymienić. Do kompletu oprócz karty z odpowiednią płytka brakować będzie klamek w drzwiach do HF.

Łatwiej jest zrobić klimatronika niż HF

• Like 1

Raczej tak, ale trzeba zapytać kol. co programują takie rzeczy.

Sam miałem ochotę jedna swoją megi doposażyć i elektronik poradził mi zmienić auto.

Można spróbować kupić zestaw do odpalenia z HF czyli karty i wszystkie potrzebne sterowniki i vinem dawcy.

• Like 1

Poszukam jakiś instrukcji co do 'klonowania' uch i potem jeżeli mi się uda, podzielę się informacjami tutaj. Dziękuję mocno za pomoc! :)

a tak z dwojga złego, taki zestaw jest wystarczający na początek dłubaniny? czy potrzeba skrzyneczki z bezpiecznikami BSI ?.
https://www.olx.pl/d/oferta/zestaw-startowy-komputer-renault-megane-ii-1-6-16v-CID5-IDUtq9f.html?isPreviewActive=1&sliderIndex=0
No i chyba będzie problem z przebiegiem, z tego co wiem trzymany jest on w czytniku kart :)