Flashek Opublikowano 23 Maja 2023 Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2023 Witam serdecznie, ostatnio padł mi chiński clip którym miałem zamiar aktywować hands free w samochodzie, - model K4M KM0C 2005 kombi Megane II Anteny i inne rzeczy sobie ogarniam to nie problem. Czy istnieją inne interfejsy którymi będę w stanie aktywować ten system? Czy taki DDT4ALL i ELM sobie poradzi ? Pozdrawiam serdecznie. ps. nie kupujcie clipów z allegro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aniewa Opublikowano 23 Maja 2023 Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2023 Poradzi sobie. Byleby to nie był najtańszy ELM 327. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Flashek Opublikowano 23 Maja 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2023 Dziękuję za odpowiedź! Czy jesteś w stanie mi podpowiedzieć może która wersja elma ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aniewa Opublikowano 23 Maja 2023 Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2023 Sorry kolego, przegapiłem, że temat dotyczy Megane II. Tam ddt4all posiada niewielkie możliwości konfiguracji modułu UCH i nie wiem, czy aktywujesz system HF. W M III ddt robi to bez problemu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Flashek Opublikowano 23 Maja 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2023 Rozumiem, dziękuję! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szwagier24a Opublikowano 23 Maja 2023 Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2023 Elm wersja 1.5 bo ta wyższą to chyba do VW się nadaje. UCH musi mieć poziom wyposażenia N3. Zdejmij osłony pod kierownica i zobaczysz co masz na pokładzie. Wiązki do anten są w samochodzie. Czytnik karty ponoć trzeba będzie wymienić. Do kompletu oprócz karty z odpowiednią płytka brakować będzie klamek w drzwiach do HF. Łatwiej jest zrobić klimatronika niż HF 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Flashek Opublikowano 24 Maja 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2023 Nie chciałem auta całkiem robebeszać, to chyba jedyne numery na nim pozamiatane, n2. Zamiana na N3 wiąże się z programowaniem chipu i pamięci prawda? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szwagier24a Opublikowano 24 Maja 2023 Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2023 Raczej tak, ale trzeba zapytać kol. co programują takie rzeczy. Sam miałem ochotę jedna swoją megi doposażyć i elektronik poradził mi zmienić auto. Można spróbować kupić zestaw do odpalenia z HF czyli karty i wszystkie potrzebne sterowniki i vinem dawcy. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Flashek Opublikowano 25 Maja 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2023 Poszukam jakiś instrukcji co do 'klonowania' uch i potem jeżeli mi się uda, podzielę się informacjami tutaj. Dziękuję mocno za pomoc! a tak z dwojga złego, taki zestaw jest wystarczający na początek dłubaniny? czy potrzeba skrzyneczki z bezpiecznikami BSI ?. https://www.olx.pl/d/oferta/zestaw-startowy-komputer-renault-megane-ii-1-6-16v-CID5-IDUtq9f.html?isPreviewActive=1&sliderIndex=0 No i chyba będzie problem z przebiegiem, z tego co wiem trzymany jest on w czytniku kart Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi