matipa Opublikowano 7 Lipca 2023 Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2023 Witajcie, Próbuję ugryźć temat włączenia android auto na Renault laguna grandtour z 2015r. z R-linkiem w wersji oprogramowania: 11.344.3064886-8056. Udało mi się znaleźć poniższy poradnik w wersji angielskiej: Instrukcja Po pobraniu ddt4all, wgraniu biblioteki udało mi się nawiązać połączenie przez bluetooth poprzez mojego Vgate iCar Pro BT4.0, jednak w momencie kiedy wybieram moduł '[ Navigation ] MFD v4.6' program wyłącza się i wyrzuca mnie do pulpitu, udało mi się zrobić zrzut ekranu z konsoli w momencie wystąpienia błędu: I tutaj moje pytanie, czy dzieje się tak przez to, że aby dostać się do tego modułu odpowiedzialnego za multimedia muszę zamienić piny na wtyczce obd2 w następujący sposób: 6-13 12-14 Czy jestem w stanie to zrobić w jakiś sposób na moim Vgate iCar Pro BT4.0? czy jednak muszę dokupić fizyczny przewód i się nim zabawić? Czy może przyczyna tego problemu jest inna i jestem w stanie się dostać do tego modułu bez żadnych udziwnień? Dzięki, Mateusz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leszek3 Opublikowano 8 Lipca 2023 Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2023 Jak przez BT to musisz najpierw podłączyć trójnik albo przedłużkę ze zmienionymi pinami żeby się z Can Media połączyć. Tutaj Python wywala, najlepiej chodzi to na starym Windows 7, dodatkowo możesz mieć w 4.7 a nie w 4.6 te opcję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matipa Opublikowano 10 Lipca 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2023 W dniu 8.07.2023 o 23:48, Leszek3 napisał: REGULAMIN Forum się kłania pkt 5.9 - aniewa Okej, ale rozumiem, że główną przyczyną tego problemu jest brak zamienionych pinów. Jeśli chodzi o wersję bluetooth to nie można tego obejść jakoś programowo zamiast fizycznie/sprzętowo? Trudno, w takm wypadku zamówię trójnik. Jeśli chodzi o sam błąd pythona to powinno ruszyć bez problemu po zamienieniu pinów? czy coś poszło nie tak przy instalacji i trzeba by było powtórzyć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi