thieri Opublikowano 18 Lipca 2023 Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2023 Szanowni Państwo. Renault TRAFIC 2016, 1.6 DCI 125 KM Samochód ma moc dopiero od 2500 obrotów włącza się turbina. - wyskoczył błąd DF569 ciśnienie doładowania zbyt niskie. Wymieniłem jeden elektrozawór turbiny na nowy (są dwa) po wymianie samochód normalnie chodził - miał moc. Po zgaszeniu samochodu i ponownym odpaleniu było to samo czyli znowu była moc ale dopiero powyżej 2500 obrotów. Następnie wymieniłem drugi elektrozawór też na nowy i identyczna sytuacja też po wymianie samochód chodził normalnie ale po zgaszeniu i po ponownym odpaleniu moc była dopiero powyżej 2500 obrotów i teraz wyskoczył błąd DF1756 - ciśnienie doładowania zbyt wysokie. Bardzo proszę o pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej-2010 Opublikowano 18 Lipca 2023 Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2023 1 godzinę temu, thieri napisał: Wymieniłem jeden elektrozawór turbiny na nowy (są dwa) po wymianie samochód normalnie chodził - miał moc. Proszę o zdjęcie, bo prawdopodobnie chodzi o czujnik doładowania/map-sensor?? Z prostych czynności; 1/ kontrola czujnika przy pedale hamulca, 2/ czy są pęcherze powietrza pomiędzy filtrem paliwa a pompą wtryskową? 3/ czy sztanga turbiny chodzi lekko i w pełnym zakresie? 4/ przeczyścić przepływomierz, 5/ map-sensory - muszą być szczelnie osadzone Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
thieri Opublikowano 18 Lipca 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2023 proszę oto zdjęcie tych dwóch elektrozaworów co wymieniłem w załączniku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nowak1530 Opublikowano 20 Sierpnia 2023 Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2023 Witam, udało się rozwiązać problem z brakiem mocy do 2500obr.? Ponieważ od dłuższego czasu borykam się z tym samym problemem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GSzczepanik Opublikowano 3 Lipca 2024 Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2024 Witam. Czy udało się rozwiązać problem? Mam dokładnie takie same objawy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi