Mooomin Opublikowano 8 Września 2023 Udostępnij Opublikowano 8 Września 2023 (edytowane) Dlaczego nie mogę wykonać resetu ustawień ciśnienia opon? Po upałach ciśnienie spadło, wyskoczył komunikat, ale nie mogę go zresetować żeby przyuczyć system do innego ciśnienia. Przytrzymuję jak podają w instrukcji guzik przez 3 sekundy i wskazania ciśnienia nie zaczynają migać. Wcześniej to działało. Ciśnienie w oponach prawidłowe, wskazania się pojawiają (dziwnie szybko, wcześniej trzeba było dłużej czekać), czujniki ori, mają raptem rok czasu. O co chodzi? Któryś nawalił czy moduł się zepsuł? 2 tygodnie temu miałem dłuższą trasę, i jak ciśnienie w oponach wzrosło, to po wyłączeniu samochodu na jakąś godzinę i ponownym odpaleniu błąd zniknął, ale w czasie jazdy też nie dawał się skasować. Klemę akumulatora odłączyłem na parę minut i też bez zmian. Dobra, sprawa się wyjaśniła. 🙂 Wyłączałem na zimę TPMS bo nie mam drugiego zestawu czujników i jak włączałem na wiosnę z powrotem to w EcuTweaker wybrałem opcję "without reset strategy" zamiast "with reset strategy". Teraz to zmieniłem i już normalnie można włączyć tryb przyuczania. 🙂 Zostawię post dla potomnych, może ktoś popełni podobny błąd to mu się przyda. 😉 Temat do zamknięcia.🙂 Edytowane 8 Września 2023 przez Mooomin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
1silver1 Opublikowano 18 Września 2023 Udostępnij Opublikowano 18 Września 2023 Cześć, w którym miejscu jest to ustawienie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mooomin Opublikowano 18 Września 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Września 2023 Meter Cluster -----> Ecran Configuration TdB ---> Config Generale 1 ----> Presence SSPP ----> Avec (with reset strategy) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
1silver1 Opublikowano 20 Września 2023 Udostępnij Opublikowano 20 Września 2023 Dziękuję za odpowiedź, niestety u mnie nie ma tej funkcji, znalazłem w programie do innego licznika, ale nie mogę jej zapisać. Pozdrawiam 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mooomin Opublikowano 20 Września 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Września 2023 (edytowane) Hmm, może więc problem leży w Twoim liczniku. Może brakuje mu jakiejś funkcji do tych czujników skoro fabrycznie ich nie było. Ta funkcja przyuczania jest niezbędna. czasem trzeba zmienić ciśnienie i musi się dać to przyuczyć. Tu by Ci pewnie pomogli gdyby trzeba było zmienić oprogramowanie licznika - https://www.facebook.com/renotech.pro?fbclid=IwAR2DUiPSwzcTPSN0VuTOPM2MBaaBLbVZ4KqiddhD_DHXsgu1pFGxnHAM1jY Masz kawałek, ale nie taki straszny. Edytowane 20 Września 2023 przez Mooomin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
1silver1 Opublikowano 22 Września 2023 Udostępnij Opublikowano 22 Września 2023 Dziękuję za info, chociaż nie jestem pewien czy to będzie licznik, u mnie w aucie nie było również tempomatu, licznik był ten standardowy, wymieniłem kierownicę, dodałem przycisk i uruchomiłem tempomat, no i pojawiła się myśl by wymienić licznik. Jak pomyślałem tak zrobiłem, kupiłem licznik od wyższej wersji i jak się później okazało od ph 2. Po podłączeniu trochę sypało błędami ale po konfiguracji wszystko jest ok., poza czujnikami - jak na starym liczniku wypadały tak i w po wymianie wypadają. Zawsze pomaga odpięcie akumulatora. Raz próbowałem odpiąć tylko licznik, ale to nie przyniosło efektu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mooomin Opublikowano 22 Września 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Września 2023 Hmm, no ciężka sprawa. To napisz chociaż do nich i podpytaj, oni zęby zjedli na elektronice w Renówkach.😉 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
1silver1 Opublikowano 25 Września 2023 Udostępnij Opublikowano 25 Września 2023 Tak też zrobię, dziękuję. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi