szczypior88 Opublikowano 5 Października 2023 Udostępnij Opublikowano 5 Października 2023 Cześć ! Koledzy poradzicie ? Mam problem od pewnego czasu z moją Megi. Pierwszy poranny rozruch po nocy bardzo słabo ostatnio przebiega. Auto kręci kilka sekund i odpala podkichując tak jak by odpalało po kolei gary. Po odpaleniu zgaszę i przy próbie odpalenia dosłownie pali "na strzała". Podobnie sprawa się ma podczas przemieszczania się do mieście. Zero problemów. Zostawiam auto na noc, wchodze do auta po długim postoju i znów kręci długo i ledwo odpala. Paliwo w baku jest ponad połowa, świeżo tankowane po miesiąc i staram się utrzymywać ten poziom. Po tej pory sprawdzono: 1. Przepustnica czysta 2. Olej na max, świeży ELF 5w40 SXR 3. Zero wycieków 4. Nowe świece OE i cewki Beru 5. Uszczelniony dolot 6. Wymieniony reduktor LPG Podczas odpału brak błędów, auto trzyma moc, nie dzieje się nic niepokojącego. Spalanie w normie. Ostatnio przejechałem na benzynie cały bak i zero poprawy. Pomożecie gdzie szukać jeszcze ? Czasami zagrzechocze KZFR i zastanawiam się czy ten elektrozawór nie wariuje tylko pytanie czy on bierze udział przy odpalaniu. Pozdrówki ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CzechuXX Opublikowano 7 Października 2023 Udostępnij Opublikowano 7 Października 2023 Przed wymianą reduktora było to samo? Wtryskiwacze gazowe mogą być nieszczelne. Można to łatwo zweryfikować jak są na wierzchu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szczypior88 Opublikowano 7 Października 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Października 2023 To samo. Okazuje się, że chyba problem rozwiązany. Zatankowałem benzynę na innej stacji. Od 3 dni zapala od strzała Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi