Kaziuk Opublikowano 8 Października 2023 Udostępnij Opublikowano 8 Października 2023 (edytowane) Witam Ktoś u siebie zakładał taki immobilizer i poleca lub nie? Jakiś konkretny? Są ponoć jakieś polskie, które można też telefonem rozbroić. Tu mi się włącza obawa czy tylko telefonem właściciela... Polak potrafi. Lata temu dałem radio do założenia w samochodzie dwóm typom, którzy też montowali zaawansowane zabezpieczenia - właśnie z możliwością obsługi przez tel. W czasie montażu jeden zniknął na jakieś pół h, bo niby musiał coś załatwić. Pytali czy mam ubezpieczony samochód - dziwne, nie? Dziwnym trafem po ok. 2 tyg. mój samochod zniknął spod domu. Pewnie w międzyczasie dorobili sobie kluczyk, a poza radiem wsadzili mi lokalizator gps. Podsumowując jestem sceptyczny co do takich "udogodnień" i szemranych firm. Kombinacja klawiszy, którą można sobie samemu konfigurować to co innego. A najlepiej by było samemu sobie to założyć. Jakieś doświadczenia, podpowiedzi? Edytowane 8 Października 2023 przez Kaziuk Edit, bo zapomniałem powiadomienie włączyć (czemu jest domyślnie wyłączone???) Ale u tak się nie udało :/ Dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pepone Opublikowano 9 Października 2023 Udostępnij Opublikowano 9 Października 2023 (edytowane) 9 godzin temu, Kaziuk napisał: Kombinacja klawiszy, którą można sobie samemu konfigurować to co innego Nigdy nie wiesz ile kombinacji klawiszy odblokowuje Twój immobilizer. Poza Twoją kombinacją oczywiście. Ja widzę dwa rozwiązania: 1. kupować auta które nie są popularne wśród złodziei (takie mamy :-)) 2. Stosować proste własne zabezpieczenia typu odcięcie zasilania pompki paliwa przez kontaktron, ukryty wyłącznik itp. Edytowane 9 Października 2023 przez Pepone 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaziuk Opublikowano 9 Października 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Października 2023 Racja. Co do niepopularnych meganek - może i nie są w czubie kradzionych aut ale także znikają. Poza tym otaczający nas dobrobyt każe podejrzewać, że coraz więcej aut będzie ginąć, a policja ma inne priorytety. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pepone Opublikowano 10 Października 2023 Udostępnij Opublikowano 10 Października 2023 7 godzin temu, Kaziuk napisał: Co do niepopularnych meganek Dziś auta kradzione są na części więc każdy model się w końcu złapie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi