jermeg Opublikowano 31 Października 2023 Udostępnij Opublikowano 31 Października 2023 (edytowane) Cześć wszystkim, Mój pierwszy wpis na tym forum z nadzieją, że ktoś podpowie gdzie znajdę śrubę do obudowy wspomagania kierownicy Megane II PH1 hatchback 1,6 16v 2003. Śruba, której poszukuję urwała się i wypadła pod nogi kierowcy. Szukałem w interwebach, ale ani śladu po części jak na załączonych zdjęciach. Możecie podpowiedzieć gdzie mógłbym zdobyć coś takiego? Edytowane 31 Października 2023 przez jermeg dodanie zdjęć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
droopy Opublikowano 1 Listopada 2023 Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2023 (edytowane) Może być problem bo chyba te śruby są niejako w zestawie z całą kolumną kierownicy – tutaj je widać https://www.eurofrance.pl/kolumna-kierownicy-8200738088-x84-renault-megane-2.html. W sumie jakoś mocno droga nie jest 😉 Próbowałeś w ASO podpytać czy coś nie pomogą? Edytowane 1 Listopada 2023 przez droopy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jermeg Opublikowano 1 Listopada 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2023 Dzięki, może to i najlepsza droga - zapytać w ASO. Jak będą mieli szrot z kolumny to może pozwolą wykręcić jedną śrubę. Będę próbował. Masz pomysł czy ta brakująca śruba jest elementem nośnym kierownicy czy jedynie mocowaniem obudowy? Obawiam się o bezpieczeństwo w czasie jazdy… Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
droopy Opublikowano 1 Listopada 2023 Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2023 2 godziny temu, jermeg napisał: jest elementem nośnym kierownicy czy jedynie mocowaniem obudowy? Niestety nie wiem, nigdy nie rozbierałem kolumny kierownicy. Ale tak generalnie to tam jest otwór przelotowy, tak? Jeśli tak, to po prostu nie możesz dać tam inne śruby, byle miała możliwie najniższy łeb, podobnie jak to co w oryginale? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jermeg Opublikowano 1 Listopada 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2023 Tak zrobię, jak nie znajdę oryginalnej. Dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi