2mega Opublikowano 15 Grudnia 2023 Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2023 Witam. Posiadam Megane 2, 2003r, 1.6 16v. Zaczne od tego ze auto służy mi do jazdy po miescie. Od paru miesięcy zaczal poszarpywac, dławić sie bądź czkać, tak jakby odcinane bylo paliwo albo przytykało? Dzieje sie to i na zimnym i na ciepłym silniku, głównie kiedy mocniej dodaje gazu a obroty pokazują dokladnie miedzy 1-1.2tys. Nie wiem czy to ma znaczenie ale do tego ostatnio zaraz po odpaleniu auta wyskakują mi losowo komunikaty albo o niskim, albo za wysokim poziomie oleju. Na bagnecie sprawdzane olej jest w normie. Auto bylo juz z tym u mechanika, stwierdził on zużyte kolo zmiennych faz rozrządu, ktore wymienił, wymienione tez zostały świece. Pierwsze 2 tygodnie bylo spoko, pozniej znowu zaczelo szarpać. Tak samo z komunikatami o stanie oleju raz jest za niski raz za wysoki a innym razem ok. Za miesiac daje auto do innego mechanika, myślicie ze podpięcie pod kompa wystarczy? Nie chce sie dac naciągnąć znowu na niepotrzebna wymianę losowych części, chce poznać podobne przypadki zeby wiedziec o czym gadac z mechanikiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi