Baszar Opublikowano 24 Grudnia 2023 Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2023 Witam, mam uszczelniacz do chłodnic firmy LIQUI MOLY PRO-LINE 250 ml. i potrzebuje go użyć do swojego układu chłodzenia 6,5 litra z tym ,że nie wiem czy wlać całą zawartość która wystarcza na 40 litrów płynu czy odpowiednią porcje? Na opakowaniu ani w instrukcjiach w internecie nic konkretnego nie pisze czy należy odmierzyć odpowiednią ilość? Pozdrawiam Paweł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
carsik Opublikowano 24 Grudnia 2023 Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2023 skoro masz podane, że zawartość opakowania jest na 4ol to chyba nie ma już problemu aby to odpowiednio obliczyć. Ale tu podpowiem, to bardzo, bardzo zły pomysł z tym uszczelniaczem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Baszar Opublikowano 24 Grudnia 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2023 Nie mam wyjścia i muszę przejechać nim 1200 km do domu. Prawdopodobnie jest pęknięty cylinder lub głowica .Koszt naprawy jest taki sam co wartość tego samochodu jeżeli chodzi o Niemcy, albo i wyższy. 1.4 Tce 2011 167tyś. Kupiłem już go z tym uszkodzeniem i jeżdżę nim już 6 rok . Z tym , że pierwsze lata brał płynu minimalnie. Już raz zalałem uszczelniaczem prestone i zrobiłem nim 4 tysiące i wszystko było ok. Wybrałem się nim teraz w trasę ,bo myślałem , że jeszcze wytrzyma ale niestety puściło. Muszę nim dojechać do domu a później sprzedać . Oczywiście nie wchodzi w grę sprzedaż z ukrytą wadą. Wydaje mi się ,że można to całe wlać do układu , ponieważ podobny specyfik w ilości 150 ml z LIQUI MOLY wlewa się cały a tu by wychodziło ,że na 6,5 litra układu trzeba wlać tego specyfiku 40-50 ml. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
omega Opublikowano 24 Grudnia 2023 Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2023 Lej całą puszkę i w ogóle się nie zastanawiaj. Przyjedziesz do Polski to z pocałowaniem w rękę sprzedasz z takim przebiegiem i obie strony będą na maksa zadowolone, a uszczelniacz na jakiś czas swoje zrobi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ochkarol Opublikowano 25 Grudnia 2023 Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2023 Przy takiej usterce przebieg ma drugorzędne znaczenie. Kupi handlarz, doleje swoją porcję specyfiku i dopiero kolejny właściciel się zdziwi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Baszar Opublikowano 25 Grudnia 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2023 (edytowane) Zastanawiam się jeszcze czy nie lepiej przepłukać układ chłodzenia przed dodaniem trzeci raz tego środka, żeby coś się nie zapchało? Edytowane 25 Grudnia 2023 przez Baszar Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi