marr29 Opublikowano 8 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 8 Października 2008 ja też miałem tylko lewy tylny halogen -do wczoraj. Podczas zabawy z choinkowym oświetleniem z tyłu (brak lewego kierunku po naciśnięciu stopu + podświetlenie halogena na desce) wyłamałem po prostu blokadę na obudowie dla żarówki, założyłem nową i mam przynajmniej 2 tylne halogeny.Powiem,że poprzeczna blokadka b.łatwo się wyłamuje tak jakby była przeznaczona do usunięcia tylko ktoś o tym zapomniał ;-) Po włączeniu wszystkich dostępnych tylnych żarówek NIEŹLE JARZY ;) ;) ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grodzik Opublikowano 16 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 16 Października 2008 Zgodnie z obowiązującymi w polsce przepisami samochód może być wyposażony maksymalnie w 4 swiatła STOP. To tyle co pamiętam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prezes Opublikowano 16 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 16 Października 2008 w 4 swiatła STOP Czytałeś temat My tu o światłach pm. a ty z 4 stop wyskoczyłeś. :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jurekzx Opublikowano 3 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2008 No ja też mam mały problem z przeciw mgielnymi i proszę o pomoc . Żarówki są na 100% w pełni sprawne , ale jest taki problem ,że nie pali mi się prawy tylni przeciw mgielny i prawy przedni . Czy to może być jakoś powiązane czy raczej dwie oddzielne usterki , nie wiem jak to jest z tymi przepisami ale zdaje mi się że z tyłu mam dwa przeciw mgielne . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meganecoupe02 Opublikowano 3 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2008 Bezpieczniki posprawdzaj na początek, później styki. Z tyłu możesz nie mieć żarówki, jak nigdy tam nie zaglądałeś to jest okazja żeby to zrobić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prezes Opublikowano 3 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2008 tylni przeciw mgielny Tylny ma być lewy, więc nic dziwnego, że prawego nie ma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jurekzx Opublikowano 4 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2008 jakos dziwnie mi to wyglda jak jest nie parzyste swiatło z tyłu no ale jak takie prawo to co zrobić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin.slaby Opublikowano 27 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2009 moje pytanie dotyczy świateł przeciwmgłowych tylnych , żarówki są dobre , bezpieczniki też ale nie działają (przednie są ok). Z góry się przyznaję, że nie przeczytałem "wszystkiego" więc może takie pytanie już było, jeśli tak to proszę mnie naprowadzić gdzie to jest :P DZIĘKUJĘ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robak Opublikowano 27 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2009 posprawdzaj kable dochodzące najczęściej siadają w okolicy tylnej kanapy za kierowcą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin.slaby Opublikowano 28 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2009 ok, narazie zbieram wszystkie pomysły, i gdy przyjdzie "sobota" wolna od pracy to jeszcze raz posprawdzam wszystko, bo w tygodniu po południu już jest ciemno, a nie należe do tych szczęśliwców co mają garaż :-? Światełka już (dopiero) działają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mariusz_d Opublikowano 13 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2014 Tylny ma być lewy, więc nic dziwnego, że prawego nie ma. Sorry, że odgrzewam starego kotleta ale wystarczy lektura "ROZPORZĄDZENIA MINISTRA INFRASTRUKTURY z dnia 31 grudnia 2002 r. w sprawie warunków technicznych pojazdów oraz zakresu ich niezbędnego wyposażenia", DZIENNIK USTAW RZECZYPOSPOLITEJ POLSKIEJ Warszawa, dnia 22 sierpnia 2013 r. Poz. 951 strona 56 - mogą być 1 lub 2. PZDR Mariusz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yamter Opublikowano 22 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2014 Tak dla potomnych. W rozporządzeniu na stronie gdzie jest tabelka ( w moim pdf'ie jest to strona 56 ) pisze wyraźnie że pojazd może mieć 1 lub 2 światła przeciwmgłowe. Wcześniej na stronie 19 w treści jest napisane że samochód ma mieć światło przeciwmgłowe, a później napisane jest że światło główne ma być po lewej stronie aby oznaczało skrajnie pojazdu by kierowca wiedział z daleka że ma do czynienia z samochodem. Pozdrawiam, Tomek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sparky01 Opublikowano 31 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2016 A ja mam trochę inne pytanie,jest jakiś sposób na zmatowane plastiki tych świateł? można to jakoś wyczyścić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gojgien Opublikowano 31 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2016 (edytowane) Swego czasu zdemontowałem, po czym wypolerowałem na filcowym kole polerskim z zastosowaniem zielonej pasty polerskiej. (takiej do metalu) Plastik jest wypłowiały tylko z gładkiej, zewnętrznej strony. Nie wiem czy różnica będzie widoczna Na 1 focie stan lamp przed polerką w 2006 roku (porównaj do lamp zespolonych) Fota 2, to krótko przed sprzedażą w grudniu 2012. Tu niestety cały tył pokryty warstwą brudu z solonego asfaltu na A1. Porównanie z zespolonymi (są prawie identyczne) wskazuje że przez te 5,5 roku ponowne wypłowienie nie nastąpiło. Edytowane 31 Marca 2016 przez gojgien Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sparky01 Opublikowano 31 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2016 (edytowane) A w ogóle w jaki sposób wyciągnąć te plastiki? szukałem tych świateł na internecie ale coś nie mogę znaleźć. Edytowane 9 Kwietnia 2016 przez aston76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi