irena_irena1 Opublikowano 29 Lutego 2024 Udostępnij Opublikowano 29 Lutego 2024 Witam, w mojej Megance 2009r zniknął ręczny z prawego koła. Po zaciągnięciu, wajcha na zacisku się porusza, ale nie hamuje. Poluzowałem nakrętkę na zacisku (tą od wajchy do której wchodzi linka), pozaciągałem kilka razy ręczny, i na chwilę hamulec postojowy w tym kole wrócił. Dokręciłem nakrętkę, chwilę było ok i znów to samo = brak recznego w tym kole. Czy mogę coś jeszcze zrobić/sprawdzic, czy zaciskod razu do wymiany/regeneracji? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
carsik Opublikowano 1 Marca 2024 Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2024 21 godzin temu, irena_irena1 napisał(a): Po zaciągnięciu, wajcha na zacisku się porusza, ale nie hamuje. Jeśli dźwignia chodzi jak powinna to procedura jest prosta. Wkręcić tłoczek, nożnym hamulcem spowodować, że wróci dociśnie klocki. Jeśli po tym zabiegu nie ma ręcznego w tym kole, do wymiany zacisk. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi