nightrunner Opublikowano 5 Marca 2024 Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2024 Witam wszystkich. Mam bardzo nietypowy problem z zakupem sprężyn przedniego zawieszenia. Mój Fluence to jeden z pierwszych wypuszczonych egzemplarzy (2010), mam go od nowości i wiem, że sprężyny nigdy nie były wymieniane. Silnik 1.6 16V 110km K4M Problem polega na tym, że mam na sprężynach 3 kolory (żółty, fioletowy, różowy), byłem w ASO i serwis nie ma w katalogu informacji, że takie sprężyny były montowane do Fluence-a. Może znajdzie się ktoś, kto miał już taki problem, albo kumata osoba w temacie sprężyn, która pomoże mi dobrać sprężyny z aktualnymi oznaczeniami z katalogu, o takiej samej lub podobnej twardości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nightrunner Opublikowano 16 Kwietnia 2024 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2024 Tak jak podejrzewałem, problem polegał na tym, że to jeden z pierwszych wypustów Fluence-a. ASO po konsultacji z centralą Renault zamówiło właściwe sprężyny, ale były chyba sprowadzane z zagranicy, bo czekałem na nie 3 tygodnie. Cena jak na ASO przystępna (350zł). Może komuś się przyda ta informacja 😉 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi