tomi222 Opublikowano 4 Maja 2024 Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2024 Cześć forumowicze, Coś nagle w megance utraciłem dźwięk z czujników cofania (fabryczne). Wizualizacja działa poprawnie,wykrywanie przeszkód też tyle,że bez dźwięku. Przedni czujnik działa prawidłowo z dźwiękiem. Robiłem reset r-linka i bez zmian. Czy przedni i tylny czujnik jest wpięty pod ten sam buzzer/głośnik? Co jeszcze można sprawdzić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szwagier24a Opublikowano 5 Maja 2024 Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2024 Nie, czujniki połączone są z systemem audio. Zbliżanie się do przeszkody danym narożnikiem auta sygnalizowane jest w odpowiednim głośniku. Czy przypadkiem nie masz całkowicie wyciszonych dźwięków dla czujników parkowania. Czujniki mają osobna regulację głośności. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomi222 Opublikowano 5 Maja 2024 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2024 @szwagier24a Nie,dźwięk był włączony,asystent parkowania również. Poza tym przód działał prawidłowo z dźwiękiem a to chyba te same ustawienia za to odpowiadają. Zrobiłem reset (nie raz) i nie pomogło. Rozwiązaniem okazało się wyłączenie i ponowne włączenie asystenta parkowania/pomocy przy parkowaniu. Zostawiam dla potomnych😉 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi