gibgab Opublikowano 14 Maja 2024 Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2024 Cześć, wczoraj podczas trasy pojawił mi się check "skontroluj układ wtrysku paliwa", w pyclipie był błąd 200292, rozrzedzenie pokazuje 8%. Dziś natomiast pojawił się komunikat ryzyko awarii silnika i błąd 200292. Próbowałem wypalić dpf, ale obroty skaczą do 3k tylko na 2 sekundy, potem wraca do jałowych. Próbowałem jeszcze zmienić interwał olejowy, ale nie mam takiej opcji w pyclip. Od czego zacząć? Będę wdzięczny za wszystkie wskazówki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aniewa Opublikowano 14 Maja 2024 Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2024 Wykasuj przegląd olejowy i powinno być ok. Przy błędzie o rozrzedzeniu regeneracja filtra jest zabroniona. Być może przegląd olejowy nie był kasowany od dłuższego czasu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gibgab Opublikowano 14 Maja 2024 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2024 @aniewa jeśli mówisz o tej opcji vp006 to jej nie mam. W tej zakładce mam tylko jakieś 3 inne opcje. Testowałem na pyclipie 2.1, 2.2. Na tym najnowszym na androida 14 nie mogę włączyć, bo wyrzuca jakieś logi z crashem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aniewa Opublikowano 14 Maja 2024 Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2024 Przegląd kasujesz przyciskiem w manetce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gibgab Opublikowano 14 Maja 2024 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2024 cały czas świeci stop ryzyko awarii silnika i nie mogę tego przełączyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aniewa Opublikowano 15 Maja 2024 Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2024 Nie włączaj zapłonu, otwórz tylko drzwi. Licznik będzie działał i spróbuj skasować przegląd olejowy. W pyclip opcja kasowania przeglądu może być nieaktywna, polecenie w zakładce "ECM Extendet comand set" i parametr SC 1 . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gibgab Opublikowano 15 Maja 2024 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2024 Bez włączenia zapłonu nie mam nic o przeglądzie, tylko opcje które są na filmie VID-20240515-WA0000.mp4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
carsik Opublikowano 15 Maja 2024 Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2024 Żebyś miał coś o przeglądzie, zapłon musi być włączony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aniewa Opublikowano 15 Maja 2024 Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2024 Tu się koło zamyka, włączy zapłon pojawia się komunikat o mozliwej awarii silnika, przewijanie komunikatów wówczas nie działa. Przeglądu olejowego z panelu kierowcy nie wykasuje. Z kolei tylko wyzerowanie przeglądu olejowego spowoduje, że rozrzedzenie oleju spadnie do 0-0,2 % i komunikat zniknie. Clip lub maxiecu wykasuje inspekcję olejową. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
carsik Opublikowano 16 Maja 2024 Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2024 Za dużo modeli obsługuję, ale nie pamiętam aby włączenie zapłonu, nawet z błędami w ECU powodowało, że nie da się tego przewinąć do inspekcji. Ale spierał się nie będę, bo co model to inna historia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aniewa Opublikowano 16 Maja 2024 Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2024 Miałem kiedyś w swoim scenicu czerwony komunikat o możliwej awarii silnika (obwód wtryskiwacza) i manetka nie działała. Nie było możliwości przewijania komunikatów, wyświetlacz zablokowany na tym komunikacie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi