bartelezo Opublikowano 3 Sierpnia 2024 Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2024 (edytowane) Witam, mam problem z hamulce postojowym w megane 3 2009r. Mianowicie lewe koło w ogóle nie działa. Po podpięciu pod komputer widnieje komunikat, że napięcie lewego siłownika jest poniżej progu. Odczyt danych bieżących z komputera pokazuję że napięcie na zaciskach siłownika jest ale prąd wynosi 0 kiedy zaciągam lub luzuje hamulec ręczny. Sprawdziłem siłownik na krótko, działa bez zarzutu, sprawdziłem wiązkę między modułem, a siłownikiem podając napięcie i siłownik zadziałał. Czy do wymiany mam moduł czy można coś jeszcze sprawdzić? Edytowane 3 Sierpnia 2024 przez bartelezo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartelezo Opublikowano 7 Sierpnia 2024 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2024 Znalazłem schemat pinów modułu, są jeszcze osobne linie z plusem na lewy i prawy siłownik są zabezpieczone bezpiecznikiem 30A, ale napięcie normalnie do modułu dochodzi. Wygląda na to że moduł nie podaję napięcia na lewy siłownik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi