szwagier24a Opublikowano 14 Sierpnia 2025 Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2025 Ten silnik ma trochę ubogą diagnostykę jeżeli chodzi o kontrolę składu mieszanki. Ja bym jeszcze spojrzał na pracę sond lambda. Pierwsza sonda ma iść na bogato podczas przyspieszania. Na wolnych obrotach ma oscylować. Druga sonda powinna pokazywać na wolnych napięcie około 0,6-0,7 V, ale wg. mnie zależy to od stanu katalizatora. Rozjazd map przy stagu to normalne. Sam kiedyś z tym walczyłem i odpuściłem. Jak nie zapala checka to znaczy, że nie jest źle. Jeżeli na jesień przy odpalaniu na zimnym, na benzynie będzie dobrze pracował to jest ok, ale jak będzie szarpał to gaz do korekty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
carsik Opublikowano 14 Sierpnia 2025 Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2025 46 minut temu, szwagier24a napisał(a): Rozjazd map przy stagu to normalne To nie stag jest problemem tylko najczęściej zastosowane komponenty a szczególnie wtryskiwacze oraz montaż. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi