origo Opublikowano 2 Października 2024 Udostępnij Opublikowano 2 Października 2024 Cześć wszystkim, Mam problem, który zaczął się po awarii i odłączeniu systemu AdBlue, ale nie jestem pewien, czy to ma związek. Być może to tylko zbieg okoliczności. Po wyłączeniu silnika komputer, sterowanie EGR, turbina itp. nadal pracują przez około 12-15 minut, zanim w końcu się wyłączą. W tym czasie słychać ciągłe buczenie. Zastanawiam się, czy ten problem występował już przed wyłączeniem AdBlue, ale tego nie jestem pewien. Wgrałem na próbę oryginalne oprogramowanie, jednak buczenie nie ustąpiło. Moje pytanie brzmi: czy to może być związane z oczekiwaniem na sygnał z modułu AdBlue, czy może problem dotyczy jakiegoś przekaźnika? Czy ktoś z Was miał już do czynienia z podobnym przypadkiem? Będę wdzięczny za wszelkie wskazówki! Dzięki z góry za pomoc! Janusz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szwagier24a Opublikowano 2 Października 2024 Udostępnij Opublikowano 2 Października 2024 A to nie przypadkiem elektryczna pompa wody? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
origo Opublikowano 2 Października 2024 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Października 2024 9 godzin temu, szwagier24a napisał(a): REGULAMIN Forum się kłania pkt 5.6, 5.9 - Prezes jutro sprawdze 👍 On tak zawsze sobie buczal ale normalnie nie wiecej jak minute Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi