marcin2297 Opublikowano 6 Października 2024 Udostępnij Opublikowano 6 Października 2024 Dzień dobry wszystkim. Proszę o pomoc z Megane silnik 1,4 16v rok 2003. Otóż po odpaleniu nie ważne czy rano czy po jak się uda jakiejś jeździe, czy zimny czy ciepły, jak odpalę chodzi równiutko dotknę lekko tylko pedał gazu i od razu idzie na 3 tys obrotów gaz nie reaguje cały czas tak trzyma jedynie jak wcisnę hamulec to spadają na 700 i równo chodzi. Muszę zgasić i odpali to jest dobrze parę sekund minuta i znowu duże obroty. Dzieje się tak jak tylko zapali się ESP/ASR defekt i od razu obroty. Przepustnice zamieniałem z kolegą z jego Reno i moja u niego chodziła. Błąd jaki pokazuje to 0638 i 0225. Kablami ruszałem kostka od przepustnicy czysta. Proszę o jakąś podpowiedź bo nie da tym jeździć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szwagier24a Opublikowano 6 Października 2024 Udostępnij Opublikowano 6 Października 2024 Ten silnik to już chyba nie ma silnika krokowego. Kostka od strony sterownika silnika do obejrzenia. Należy przedzwonić wiązkę za pomocą żarówki. Błędy związane z komunikacja z przepustnicą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi