Emanuelkot Opublikowano 29 Listopada 2024 Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2024 (edytowane) Szukam SUV-a w budżecie do 80 tys. zł i mam kilka modeli na oku, takich jak KIA Sportage, Nissan Qashqai czy Hyundai Tucson. Zależy mi na przestronnym wnętrzu, oszczędnym silniku i niezawodności. Czy ktoś z was miał doświadczenie z tymi autami? Jakie są koszty eksploatacji i serwisu? Zastanawiam się też, czy lepiej kupić młodsze auto z mniejszym przebiegiem, czy starsze, ale lepiej wyposażone. Może macie inne propozycje w tej kategorii? Chciałbym dokonać świadomego wyboru, więc każda opinia będzie pomocna. Pozdrawiam Robert z lawetakrakow24.pl Edytowane 1 Grudnia 2024 przez Emanuelkot dodatkowe info Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sylwekdm Opublikowano 30 Listopada 2024 Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2024 Też to były moje typy jak szukałem KIA Sportage, Hyundai Tucson - to jest to samo - tylko w innej budzie. Wybierz co się Tobie bardziej podoba. O silniach sobie poczytaj, ale w skrócie: 1.6 gdi - 132 kM, trochę mułowaty do takiej budy (niski moment obrotowy), 1.6 t-gdi - 177 kM, jest już czym jechać. Diesle tradycyjne - choć spalanie ciut większe niż innych firm o podobnych osiągach. Nissan Qashqai, Renault Kadjar - też bliźniaki - 1.5 dci i 1.33 tce - mistrzowie oszczędności spalania w swojej klasie. Z tym budżetem spokojnie 2021 rok produkcji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Emanuelkot Opublikowano 1 Grudnia 2024 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2024 Miałem okazje jechać Sportage, to na autostradzie było trochę ciężko... a co sądzisz o Volkswagen T-Roc? Wyglądają dość fajnie, ale nie miałem okazji nigdy jeździć. No i trochę droższe... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szwagier24a Opublikowano 2 Grudnia 2024 Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2024 1.0 TSI 115KM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prezes Opublikowano 2 Grudnia 2024 Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2024 W dniu 29.11.2024 o 21:05, Emanuelkot napisał(a): Nissan Qashqai Od kiedy to jest SUV ? Bardziej X-trail - to TAK Tu można mówić o SUV 😁 Jeśli szukasz Nissana to w najbogatszej wersji -chyba TEKNA to się nazywa. Co do silnika to wszystko zależy jakie trasy robisz co dnia. Jeśli dłuższe to np. słynne silniki 2.0 dCi, produkowane w kooperacji z Renault Za około 80 tys coś się trafi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi