RobsonAB Opublikowano 11 Marca 2025 Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2025 Wpisz w Google: "program do wyciągnięcia pliku ttgo.bif.". Jest chyba na chomiku. Powinno z tego co pamiętam być opisane co i jak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek123502 Opublikowano 19 Marca 2025 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2025 Niby wszystko zrobiłem dobrze ale ten carminat wogóle map nie wykrywa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RobsonAB Opublikowano 19 Marca 2025 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2025 Skoro nie wykrywa to coś jest nie tak. Mapa na pewno posiada plik meta? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
daxino2 Opublikowano 19 Marca 2025 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2025 Hej ja również musiałem wyciągać ttgo.bif, wyciągnięty plik bezpośrednio na karcie zostawiłem - nie w jakimś folderze, dla mojego samochodu Map generation musialem wybrac arm9-mnt (bo mam NAV2) po pobraniu map aktywowalem je przez TTactivator - zakładka installed content, następnie zrobiłem navicore z instrukcji i w activatorze patch. PS Map Version w moim przypadku dla arm9 obsługujący mete to 1110! nowsze nie działają 😞 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bolima Opublikowano 27 Kwietnia 2025 Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2025 W dniu 19.03.2025 o 20:54, daxino2 napisał(a): REGULAMIN Forum się kłania pkt 5.9 - Prezes Zamiast arm9-mnt ściągnij mapy high-level-c-automotive - Europa 1145 działa bez problemu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dmndmn02 Opublikowano 4 Grudnia 2025 Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2025 Udało mi się pomyślnie wgrać mapki Europe 1140 na navcore 8.843, ale po włożeniu karty do auta mam wyłączonego Text-To-Speech'a. Wiecie może jak to włączyć? I dodatkowo mam zablokowaną opcję ustawienia lokalizacji macierzystej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomiapage Opublikowano 14 Grudnia 2025 Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2025 Witam w czym moze byc kłopot jak scenic z 2010 roku nie łapie satelit jest dostępnych 0 , mapy zaktualizowane navcore najnowszy ten z tej instrukcji. A nawigacja zacięła sie gdzieś i nie chce ruszyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bambucz Opublikowano 21 Lutego Udostępnij Opublikowano 21 Lutego (edytowane) Siema, próśbuję ogarnąć przez ten poradnik mapy w traficu 2013 carmniat tomtom. udaje mi się kartę przygotować z auta, przechodzę cały poradnik i mam problem pod tytułem "nie możesz użyć mapy na tym urządzeniu" mapy wgrałem dopiero 1110, bo do nich była meta w TTA, mapy high-level-automotive1. czy ktoś wie co robię nie tak? Gdzie szukać przyczyny takiego stanu? EDIT Też musiałem wydobywać plik ttgo.biff metodą podaną przez któregoś użytkownika wcześniej Edytowane 21 Lutego przez Bambucz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RobsonAB Opublikowano 22 Lutego Udostępnij Opublikowano 22 Lutego Witam. Na pewno mapa ma plik meta? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin013 Opublikowano 8 Marca Udostępnij Opublikowano 8 Marca a ja mam wersje oprogramowania 9.844 i cały czas komunikat że nie mogę użyć tych map... doszedłem do tego że navcore w wątku jest do 8.843. czy da się jakoś to ogarnąć do wersji 9.844? megane 3 z 2011 roku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
saper135 Opublikowano 8 Marca Udostępnij Opublikowano 8 Marca W dniu 4.01.2025 o 01:31, Majorrrem napisał(a): Cześć, postaram się Wam pokazać w prosty sposób, jak stworzyć mapy do naszej nawigacji TomTom (testowane na Carminat TomTom Megane III ph1, karta SD) Co jest Nam potrzebne? - Karta SD (maksymalnie 8GB) - TTActivator - w załączniku (To on aktywuje mapy) - Najnowsza wersja Navcore - w załączniku (wymaga wersji navi ‼️8843 ‼️) Wpinamy kartę do komputera i ją formatujemy na FAT32 Wkładamy do auta, aby nawigacja utworzyła pliki Wypakowujemy Navcore na naszą karte Wypakowujemy TTActivator na naszą karte Uruchamiamy program Wybieramy naszą karte przy "Source" i przechodzimy do "Tools" Klikamy "Update Meta" w tym momencie powinny zaktualizować się dane map Przechodzimy do "Map Downloader" i "Map Version" wpisujemy 1135 lub 1140 Wybieramy "Country" Europe lub Poland a następnie "Download to Device" Gdy pobiorą się nasze mapy, to robimy Navcore: 1. Otwieramy i wypakowujemy pliki na naszą kartę 2. W folderze "install" wchodzimy do "DS_1" i otwieramy plik: 3. Rozpakowujemy go folderu DS_1 (tego na karcie install/DS_1), usuwamy folde skompresowany "IA000070005" 4. Po usunięciu pliku ZIP kopiujemy całą zawartość folderu DS_1. 5. Wklejamy wszystko na karte i zmieniamy nazwę pliku ~tsystem na ttsystem 6. Zamykamy i przechodzimy ponownie do TTActivator Gdy Navcore gotowy, przechodzimy do zakładki "Tools" i klikamy "Patch Navcore" Schemat zgodności: Jeżeli pokazuje nam złą pozycje należy dodatkowo wejść w "QuickGPSFix" i wybrać tam dostępną opcje, następnie wyłączyć oraz po 30 sekundach włączyć samochód. ZIP od Navcore znajdziejecie tutaj ⬅️ W razie problemów odpowiem na pytania oraz nagram poradnik w formie video na YouTube TTActivator-v1.20.rar 1.94 MB · 98 pobrań Ta instrukcja jest tak niezrozumiała i pogmatwana, że nie wiadomo, o co chodzi autorowi. Może ktoś mógłby poprawić tę instrukcję. Czy komuś udało się wygenerować mapę. Bo obecnie wygląda to tak, jakby była spolszczona jakimś programem i przy czytaniu wychodzi zwykłe masło maślane. Skopiuj na kartę, za chwilę tam, gdzie jest program, i znowu wklej na kartę. I w kółko to samo, przez co człowiek się gubi i nie wiadomo, o co tu właściwie chodzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin013 Opublikowano 14 Marca Udostępnij Opublikowano 14 Marca (edytowane) czy jest ktoś w stanie przygotować instrukcje jak ogarnąć te mapy? mam oprogramowanie 9.844 i mapy z tej instrukcji nie działają Edytowane 14 Marca przez marcin013 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qbak Opublikowano 16 Marca Udostępnij Opublikowano 16 Marca 9.844 to TT Live a nie zwykły a co za tym idzie nie da się skorzystać z tak przygotowanych map Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bambucz Opublikowano 30 Marca Udostępnij Opublikowano 30 Marca W dniu 22.02.2026 o 14:48, RobsonAB napisał(a): Witam. Na pewno mapa ma plik meta? Tak, na pewno ma plik meta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RobsonAB Opublikowano 30 Marca Udostępnij Opublikowano 30 Marca A navcore masz 8.843? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi