Skocz do zawartości

Nasza strona utrzymywana jest wyłącznie z reklam. Dlatego prosimy o wyłącznie AdBlocka w przeglądarce podczas korzystania z witryny https://megane.com.pl

Sklep z częściami do Renault - sprawdź iParts.pl

Karta zamek Megane 3

nuffka

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Przekopuje internet od dwóch dni i nie mogę znaleźć odpowiedzi może ktoś z Was mi pomoże. Postaram się krótko i zwięźle.

Obecnie mam 3 karty do auta i żadna nie działa. 

1. Oryginalna od zakupu auta

2. Zamiennik zaprogramowany bo starej się nie podobała oryginalna

3. Zamiennik zaprogramowany na dniach 

Zaczęło się od tego że karty nr 2 przestała mi poznawać stacyjka o guziki przestały działać. Guzik otwierania działał raz na 50 kliknięć a zamykania jeszcze gorzej. Guziki bagażnika i świateł w ogóle. 

Zacząłem używać karty oryginalnej aby można było auto odpalić i jeździć w ogóle.

Byłem i elektromechanika z tym to stwierdził że karta nr 1 i 2 są popsute. Zakodował nową kartę nr 3 i myk też nie działa. 

Na wszystkich 3 kartach auto odpala ale guziki na żadnej nie działają. Sprawdzał jakimś miernikiem czy karta daje sygnał to karta 1 i 3 sygnał dawały a karta nr 2 nie. I oddział nadal tak jest że przycisk otwierania auta karty działa raz na ileś tam kliknięć mimo że karta nie daje sygnału. 

Ogółem stwierdził że to może być problem z modułem hfm ale on nie wie bo pierwszy raz ma taki przypadek i abym w połowie miesiąca podjechał.....

Pomoże ktoś zdiagnozować usterkę albo podpowie gdzie znaleźć ten moduł hfm i w razie czego kupić nowy po numerze seryjnym?

Dodam że nie mam hands free w sensie że jak se guzikiem nie otworze to szarpanie klamki nic mi nie da jak mam kartę w spodniach. 

Miłego dnia życzę. 

:lapka:

REGULAMIN Forum się kłania pkt 5.7 :!: - aniewa