kecyrf Opublikowano 22 Października 2025 Udostępnij Opublikowano 22 Października 2025 Witam. Dostałem dziś taki mail z Renault Service France: "W 2016 roku grupa Renault z sukcesem rozpoczęła szeroko zakrojoną operację mającą na celu redukcję emisji tlenków azotu („NOx”) z pojazdów Euro 6b znajdujących się w jej ofercie. Opierając się na tych opiniach i innowacjach, kontynuujemy te wysiłki od 2024 r., umożliwiając właścicielom niektórych pojazdów generacji Euro 5 i Euro 6b dalsze zmniejszenie poziomu emisji. Ta ponowna kalibracja ma wpływ na Twój pojazd i jest bezpłatna. Jeżeli skorzystałeś już z operacji rozpoczętej w 2016 r., to drugie przeprogramowanie jeszcze bardziej zmniejszy emisję spalin Twojego pojazdu. Aby bezpłatnie przeprogramować komputer silnika, należy zgłosić pojazd do naszej sieci obsługi posprzedażowej. Ta krótka i prosta operacja, która zmniejsza emisję spalin Twojego pojazdu, nie ma zauważalnego wpływu na jego osiągi i zużycie paliwa. Dziękując za lojalność wobec RENAULT, prosimy Panią i Pana o przyjęcie zapewnienia o całym naszym zaangażowaniu. Pan Dyrektor ds. Usług Jakości FRANCJA." Wiadomość dotycząca mojego auta (podany jest vin i nr rejestracyjny). Ktoś dostał takiego maila, czy warto się w to bawić, żeby nie okazało się że "coś innego popsują"? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jabrze Opublikowano 22 Października 2025 Udostępnij Opublikowano 22 Października 2025 Jak pokażesz wydruk tego maila to kierownik serwisu ASO stanie na baczność. Myślę, że warto. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kecyrf Opublikowano 23 Października 2025 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Października 2025 21 godzin temu, jabrze napisał(a): REGULAMIN Forum się kłania pkt 5.9 - aniewa Co masz na myśli że warto, bo nie wiem czy żartujesz? 😄 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jabrze Opublikowano 23 Października 2025 Udostępnij Opublikowano 23 Października 2025 Nie żartuję. Będą ściągac nowe pliki wsadowe do sterownika silnika. Sprawisz ich w zakłopotanie ale jest to usługa darmowa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
carsik Opublikowano 23 Października 2025 Udostępnij Opublikowano 23 Października 2025 Po prostu zostanie zrobiony update sterownika. Najprostsza rzecz w tym całym bałaganie. Większość działań obecnie rozpoczyna się od zrobienia najnowszej wersji. Taka nowoczesna forma naprawy. W znacznej liczbie przypadków skuteczna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi