Krzuysi Opublikowano 16 Listopada 2025 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2025 Kupiłem diesla renault megane scenic2 1.5 dci. Jest to mój pierwszy diesel i nie wiem przy jakich obrotach najlepiej zmieniać biegi, dużo znajomych mówi mi, że przy 2000 do 2500 obrotach ale ja się na tym do końca nie znam. Liczę na pomoc od innych kierowców i będę wdzięczny za odpowiedzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mefedronoo Opublikowano 16 Listopada 2025 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2025 2000 obr./min zmieniasz bieg, 1500 obr./min redukujesz 8 godzin temu, Krzuysi napisał(a): megane scenic2 1.5 dci Na przyszłość to: Scenic II 1.5dci, megane i scenic to dwa różne modele Megane - sedan, coupe, hb, cabrio, kombi Scenic - Van/mini van (segmentu k) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sylwekdm Opublikowano 16 Listopada 2025 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2025 (edytowane) 3 godziny temu, mefedronoo napisał(a): megane i scenic to dwa różne modele Nie do końca. Pierwsza generacja Scenica miała jeszcze w nazwie Megane Scenic i takie napisy na karoserii. Druga generacja już tej nazwy nie mialała na klapie, zostało sam "Scenic", ale była zbudowana na płycie podłogowej Megane II i w związku z czym większość części pasowała zamiennie. Edytowane 16 Listopada 2025 przez sylwekdm 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzuysi Opublikowano 16 Listopada 2025 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2025 2 godziny temu, mefedronoo napisał(a): 2000 obr./min zmieniasz bieg, 1500 obr./min redukujesz Na przyszłość to: Scenic II 1.5dci, megane i scenic to dwa różne modele Megane - sedan, coupe, hb, cabrio, kombi Scenic - Van/mini van (segmentu k) Dziękuję Ci za informację ale w dowodzie pojazdu pisze Renaut Megane Scenic jak napisał użytkownik sylwekm 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sylwekdm Opublikowano 16 Listopada 2025 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2025 (edytowane) 27 minut temu, Krzuysi napisał(a): Renaut Megane Scenic Też tak miałem w dowodzie rejestracyjnym przy drugiej generacji Scenica: "Megane Scenic" to dawna nazwa i określenie, które odnosiło się do minivana marki Renault, który początkowo był piątą odmianą nadwoziową modelu Mégane, zaprezentowaną w 1996 roku. Z czasem model ten usamodzielnił się, stając się osobną linią produkcyjną pod nazwą "Scénic". Scénic jest znany jako rodzinny, przestronny samochód z regulowanymi siedzeniami i dużym bagażnikiem. Kluczowe informacje: Początki: Model Scénic pojawił się po raz pierwszy w 1996 roku jako wersja Mégane. Nazewnictwo: Wcześniej samochód nosił nazwę Renault Mégane Scenic, ponieważ był integralną częścią gamy Mégane. Edytowane 16 Listopada 2025 przez sylwekdm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prezes Opublikowano 17 Listopada 2025 Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2025 19 godzin temu, Krzuysi napisał(a): ja się na tym do końca nie znam Poszukaj sobie na forum jest fajny temat - jak jeździć dieslem. Tam masz wszystko ładnie w punktach opisane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi