kielpin Opublikowano 18 Stycznia Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia Witam, niedawno zakupiłem Renault Megane 4 Plug-in Hybrid Zen (1.6 E-TECH) 2021r., ładowałem akumulator 4-krotnie przy temperaturach minusowych (od minus 10 do minus 21) zawsze pokazywał mi naładowanie powyżej 40 km zasięgu, dzisiaj naładowałem, akumulator pokazał 100 procent naładowania ale zasięg tylko 27 km. (pogoda 0 stopni i cały dzień pada deszcz), czy warunki pogodowe mogą mieć wpływ na naładowanie akumulatora? Dodam tylko że wszystkie ładowania były z gniazdka, z prądu przy domu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
carsik Opublikowano 18 Stycznia Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia Jak działa ten algorytm, który wylicza zasięg na prądzie to tylko on wie. Ale jednym z głównych składników jest ostatnie zużycie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jabrze Opublikowano 18 Stycznia Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia Dodatkowo każdy włączony element (ogrzewanie, radio itd) odlicza kolejne kilometry. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kielpin Opublikowano 18 Stycznia Autor Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia Dziękuje za odpowiedzi, pierwszy raz mam Renówkę i już myślałem że jakiś pech mnie dopadł i siada akumulator. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jabrze Opublikowano 18 Stycznia Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia Bardzo dużo odlicza podgrzewanie bloku akumulatorów. W Nissanie w tych warunkach jak za oknem (-10) nie ma nawet połowy zasięgu bezpośrednio po pełnym naładowaniu. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kielpin Opublikowano 18 Stycznia Autor Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia U mnie minus 28 było, ładowałem go i pokazywał zasięg ponad 40 km, tylko dzisiaj temperatura około 0, tylko cały dzień deszcz, naładowałem go i zasięg 27 przy 100 procent naładowania mi pokazał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi