dmocha Opublikowano 19 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Września 2008 Witam, Jestem tu po raz pierwszy więc proszę o wyrozumiałość. Dodatkowo to jest mój pierwszy w życiu samochód więc również proszę o informacje łopatologiczne. Kupiłem od pierwszego własciciela Megane Classic Air 2003r wersja 1.4 16V 75kW, przebieg 91000km W zbiorniczku układu wspomagania poziom płynu pokazuje minimalnie stan poniżej minimum. Pytałem poprzedniego użytkownika czy uzupełniał płyn ale mówił że nigdy tego nie robił. Moje pytanie jakiego płynu dolać? Jak sprawdzić? Podobno nie wolno mieszać. Jaki to może byc ewentualnie koszt. ps. trochę nie na temat ale pisząc posta na forum widzę pole temat rozpoczynające się: [Megane I phI] [Megane I phII] Mój samochód to...? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jagu Opublikowano 19 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Września 2008 Mobil ATF 220 za 20 1l Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meganecoupe02 Opublikowano 19 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Września 2008 Masz [Megane I phII] z ostatniego rocznika produkcji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
majki500 Opublikowano 23 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Września 2008 DEXRON III możesz lać bez problemu 25-30 zł litr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kawalek_edukacyjny Opublikowano 23 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Września 2008 Można mieszać płyny do układu wspomagania kierownicy? do MI phI też można nalać płynów polecanych wyżej? Ile litrów płynu wchodzi do układu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dmocha Opublikowano 24 Września 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Września 2008 ZDUNEK odpisał mi że trzeba użyć ELF Matic. 1 litr około 36 zł. Jak więc to jest. Można wlać inny płyn niż ten który się tam już znajduje? czy trzeba koniecznie ten sam? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
royb Opublikowano 30 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 30 Września 2008 podpinam się pod pytanie: 1. czy można łączyć płyny 2. Który olej odpowiedni ze względu rozbieżności: ELF Matic, Mobil ATF 220 ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Renaultfan Opublikowano 25 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2009 Witam wszystkich dziś się zarejestrowałem.Mam taki sam problem jakim płynem uzupełnić? Proszę pomóżcie.Sprawdzałem kolor płynu mam taki herbaciany, który to jest Elf Matic czy Mobil ATF 220? W książce serwisowej samochodu znalazłem informację o tych dwóch, że fabrycznie wlany jest którys z nich.Pytanie który? Czy rożnią się kolorem? i czy można wlać dowolny płyn o parametrach ATF 220 ? Z tego co zdążyłem się zorientować to właśnie oznaczenie to parametr płynu tylko wychodzi na to że stosowane przez Mobil-a bo na płynach Orlenu czy Elf-a są inne oznaczenia. Dexron czy STP mają jeszcze inne.Płyn nie był chyba nigdy uzupełniany, nie wymienia się go a nigdzie ani w aucie ani książce przeglądów nie ma adnotacji co tam jest, nie znalazłem.Auto było serwisowane, rocznik 2001. :-/ Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kingu Opublikowano 29 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2009 Mi mechanik mówił że obojetnie jaki plyn wleje, byleby kolor tego płynu był taki sam jak w zbiorniczku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gora85 Opublikowano 31 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2009 Jaki Kolor ma mobil ATF 220 i Elf Matic bo u mnie jest czerwonawy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin Szymansk Opublikowano 1 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2009 A nie prościej wymienić i zalać nowy a nie cudować z dolewkami Auto ma 8 lat, więc i tak mu ta operacja nie zaszkodzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzegorzmis Opublikowano 1 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2009 ... Elf Matic bo u mnie jest czerwonawyelf matic g3 ma właśnie taki czerwonawy kolor. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtas1968 Opublikowano 10 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2010 Witam.Problem dotyczy wlasnie tego ze w ukladzie wspomagania jest mleko.Przez przypadek odkrecilem korek od zbiorniczka wspomagania i zobaczylem tam biala maz.Ogolnie wspomaganko chodzi spoko.Moje pytanko to.Czy mozliwe ze jakis cymbal popierdzielil zbiorniczki i nalal np.wody do wspomagania.?Jak to teraz najlepiej oczyscic i czy po czyszczeniu i wlaniu nowego plynu bedzie wszystko ok?Mam ta meganke drugi dzien i znalazlem juz chyba z 6 zeczy do naprawy.Prosze o pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
klimczewski Opublikowano 12 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2017 Witam wszystkich dziś się zarejestrowałem.Mam taki sam problem jakim płynem uzupełnić? Proszę pomóżcie.Sprawdzałem kolor płynu mam taki herbaciany, który to jest Elf Matic czy Mobil ATF 220? podpinam się pod pytanko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi