dmocha Opublikowano 19 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Września 2008 Megane Classic 2003r. Poprzedniemu właścicielowi ukradli światła przeciwmgielne. Mam kupione reflektorki i teraz pytanie? Jak (na co) je zamontować? Pytałem w paru sklepach i jedni twierdzą że na śrubę inni że na kołki (ale ich nie mają). Z tego co zauważyłem to średnica otworu do którego trzeba wmontować kołek, śrubę, reflektorka jest minimalnie większa niż średnica otworu w nadwoziu. Drugie pytanie jakie powinny być żarówki do tych świateł? Jestem świeżo upieczonym użytkownikiem samochodu, to moje pierwsze auto w życiu więc proszę o wyrozumiałość. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prezes Opublikowano 19 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Września 2008 H1 - ja w swojej starej zabezpieczyłem cienką linką stalową. Linkę zaczepiłem za mocowanie żarówki (na tyle mocno siedzi, że nie wyrwie) a potem do części podwoziowej skręciłem na oczko i było cacy po naciągnięciu. Nie do wyjęcia bez wlizania pod auto z obcęgami/obcinakami aby przeciąć linkę. Dodam, że to tylko zabezpieczy przed złodziejami amatorami - na fachowca nie ma rady. Zdejmą ze zderzakiem ;-) choć będą musieli i tak linkę odciąć, a to kolejne kilka sek. a o czas tu idzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dmocha Opublikowano 19 Września 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Września 2008 Za tą radę również dziękuję, ale bardziej interesuje mnie standardowy sposób montażu. Pisząc posta miałem na myśli jak to zmontować (jak to jest montowane fabrycznie). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meganecoupe02 Opublikowano 19 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Września 2008 Z tego co pamiętam to te halogeny okrągłe trzymają się na 1 śrubkę i sa przykręcone bezpośrednio do zderzaka. Dokładniej już nie pamiętam, bo wymieniałem to dawno temu. Jeśli je ukradli to może masz wyrwane mocowanie ze zderzaka i trzeba będzie coś wykombinować samemu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi