cojestkurna Opublikowano 2 Maja Udostępnij Opublikowano 2 Maja Siemanko, Posiadam Megane III 1.5 dCi - oprócz tam kilku bolączek to dokucza mi hałas silnika. Czy w waszych autach z tym silnikiem tez jest podobnie? Najbardziej jest to odczuwalne przy około 2 tys. obrotów. Jest to taki skwierczący klekot - nie wiem czy to wtryski czy ki diabeł. Oczywiście brak błędów itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cojestkurna Opublikowano 22 Maja Autor Udostępnij Opublikowano 22 Maja sam sobie odpowiadam ale spoko w poniedziałek wymieniam wtryski i zobaczymy - jeśli to nie pomoże to idzie pod młotek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Puca1990 Opublikowano 25 Maja Udostępnij Opublikowano 25 Maja Mam scenica 3 z 2014 roku z tym silnikiem i jest zauważalnie głośniejszy od scenica 2 z 1.5 106 koni 😉 W trójce wtryski już wymieniłem na fabrycznie nowe i głośności to nie zmieniło;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eb832 Opublikowano 25 Maja Udostępnij Opublikowano 25 Maja U mnie był na podwórku był Scenic II z K9K732 i pracował kulturalnie, miękko, cicho - mój K9K832 głośny, ciężki, terkoczący niczym krowi dzwonek, ale w przyspieszonym tempie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JackM_101 Opublikowano 27 Maja Udostępnij Opublikowano 27 Maja (edytowane) Ja mam K9K832 (106HP) i jest według mnie cichy, a mam już prawie 409 tys. km najechane. Tata ma K9K766 (86HP) w Clio 3 i też jest w miarę. (On ma ok. 250 tys. km) Edytowane 27 Maja przez JackM_101 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cojestkurna Opublikowano 27 Maja Autor Udostępnij Opublikowano 27 Maja nowe wtryski założone i jest głośniej niż było Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vanthunder Opublikowano Wtorek o 19:51 Udostępnij Opublikowano Wtorek o 19:51 Jak wygladaja adaptacje ? Zostaly poprawnie zakodowane ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cojestkurna Opublikowano 23 godziny temu Autor Udostępnij Opublikowano 23 godziny temu Wszysko ogarniał mechanik. Pokazywał przez chwilę korekty to były podobne dla każdego wtrysku. Kody z wtrysków zostały wpisane. Muszę wyjeździć paliwo bo mam zalane jakieś dziadostwo do czyszczenia wtrysków bo być może to jest przyczyną - kiepskie smarowanie że zbyt "suchego" paliwa. Ale cholera wie w sumie. To auto to dla mnie porażka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
carsik Opublikowano 22 godziny temu Udostępnij Opublikowano 22 godziny temu W dniu 27.05.2026 o 21:24, cojestkurna napisał(a): nowe wtryski założone i jest głośniej niż było Co to za wtryski? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cojestkurna Opublikowano 20 godzin temu Autor Udostępnij Opublikowano 20 godzin temu Niby oryginał. Renault OE 166006212R. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
carsik Opublikowano 13 godzin temu Udostępnij Opublikowano 13 godzin temu Ok, a sprawdzałeś ustawienie rozrządu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cojestkurna Opublikowano 10 godzin temu Autor Udostępnij Opublikowano 10 godzin temu Nie sprawdzałem. Na wolnych obrotach hałas jest ok. Najbardziej daję się we znaki przy przyspieszaniu tak od 1800 - 2500 obrotów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
carsik Opublikowano 10 godzin temu Udostępnij Opublikowano 10 godzin temu (edytowane) Właśnie sprzedałem swojego 636. 230kkm i super miękka praca, mega przyjemnie to jeździło, aż trochę żałowałem że go sprzedałem ale za duża liczba pojazdów nie jest pożądana. Ale do rzeczy. Nie spotkałem jeszcze 636 z twardą pracą. Wymieniałem wtryskiwacze na setki, nie ma tu żadnej magii. Wpisujesz kody, musi działać. Czy nie ma tu jakiegoś dodatkowego czynnika, np oleju w dolocie, czy coś podobnego. Ale zacząłbym od sprawdzenia ustawienia rozrządu na dwóch blokadach. Edytowane 10 godzin temu przez carsik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cojestkurna Opublikowano 8 godzin temu Autor Udostępnij Opublikowano 8 godzin temu Jedyne czego jestem świadom to dodatek do paliwa, do czyszczenia wtrysków w zbiorniku. Oleju w dolocie nie ma. Zimą problem z odpalaniem, wymienione świece, przekaźnik, na oryginały - nic to nie zmieniło - silnik dostał w kość wtedy. Głośna praca występuje od zakupu. W międzyczasie wymieniony rozrząd itd. Wezmę pod uwagę to co napisałeś, dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aniewa Opublikowano 8 godzin temu Udostępnij Opublikowano 8 godzin temu 2 godziny temu, carsik napisał(a): Właśnie sprzedałem swojego 636 A nie miałeś 836? Bo był temat o wypalaniu filtra i tam pisałeś, że masz filtr pod podwoziem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi