arcean Opublikowano 25 Maja Udostępnij Opublikowano 25 Maja (edytowane) Wczoraj podczas wyjeżdżania z ciasnego miejsca postojowego stała się dziwna rzecz. Moduł "Parking Sonar" stwierdził, że holuję przyczepę i koniec - wie lepiej. Pomimo tego, że nie mam nawet haka 😄. Na zegarach wyskoczył komunikat "Przyczepa: radar boczny OFF" a próba odpalenia Easy Park Assist kończy się oknem z "Wykryto przyczepę, Easy Park Assist jest niedostępna.". Oczywiście tylne i boczne czujniki parkowania nie działają. Podobnie jak system ostrzegania o martwym punkcie, czy RCTA. Generalnie podczas parkowania działają przednie czujniki parkowania i tylna kamera. Ktoś już przerabiał coś podobnego? Samochód był w zeszłym tygodniu na przeglądzie i otrzymał dodatkowo aktualizację Easy Linka do nowszej wersji. Ustawili mi termin diagnostyki na za 3 tygodnie 🙃. Edycja: Przeskanowałem co się dało i okazało się, że jest ACTIS na problem tego typu. Wrzucenie nowego oprogramowania do modułu Parking Sonar rozwiązało sprawę. Właściwie to zmieniła się jedynie domyślna konfiguracja kilku parametrów odpowiedzialnych za Virtual Trailer Detection. Edytowane 25 Maja przez arcean 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arcean Opublikowano 4 godziny temu Autor Udostępnij Opublikowano 4 godziny temu Wczoraj ponownie wyskoczył komunikat o przyczepie 😂. Dokonałem dzisiaj szybkiej diagnostyki i z jakiegoś powodu UCH samo wbija status ET573 Trailer Presence na "Trailer connected" i przekazuje dalej. Wygląda jakby na pewnym pinie otrzymywał sygnał o przyczepie... Ewentualnie może podczas przeglądu CLIP zaktualizował coś z naruszeniem konfiguracji? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jabrze Opublikowano 1 godzinę temu Udostępnij Opublikowano 1 godzinę temu Czy Sprawdziłeś ile soli zebrałeś z zimy na podłączeniu gniazda z przewodami instalacji samochodowej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi