Skocz do zawartości

Nasza strona utrzymywana jest wyłącznie z reklam. Dlatego prosimy o wyłącznie AdBlocka w przeglądarce podczas korzystania z witryny https://megane.com.pl

Sklep z częściami do Renault - sprawdź iParts.pl

Pare pytan o Megi IIpI 1.5 dci 80 i 100

Eryk1

Rekomendowane odpowiedzi

Jak w temacie mam pare pytan przed zakupem niewiem co sie trafi ale w gre wchodzi tylko wersja 80 i 100 <czerwona> :

1. Jesli chodzi o te silniki to jakie sa roznice ? Cos mi sie kojarzy ze prostszy jest 80 konny ,bo 100 ma juz zminna geometrie lopatek turbiny. Czym sie jeszcze roznia i z ktorym mniej klopotow (czytaj tanszy w naprawach i eksplatacji)

2. Jak sprawdzic taki silnik we wlasnym zakresie bez serwisow , testow przelewowych etc.

Kupilem tydzien temu Clio dci i narazie jestem zadowolony sprawdzalem go samodzielnie test drogowy czy ladnie wchodzi na obroty nie dlawi sie i czy niema piany w przewodach i babli powietrza ;) Choc aut mialem juz troche to moj 1 wlasny diesel

3. Czy Megi nadaje sie na dlugie trasy (1600km w jedna strone ;)) biore tez pod uwage Passata b5 po lifcie ale Megi kusi spalaniem i mniejszymi oplatami w UK nie mowiac o lepszej kulturze pracy dci.

4. Czy ma ktos z Was porownanie eksplatacji Paska i Megi (awaryjnosc i ceny czesci )

Spoczko mam te wydanie , a jesl chodzi o porownanie Paska z Megi to czemu nie skoro tu w Uk sa w tych samych pieniadzach wiadomo Passat to nie kompact ale nie pytalem o wyposazenie czy jakosc wykonczenia ale o tematy eksplatacyjne i odczucia z jazdy na dlugiej trasie <czerwona>

Niestety u nas ceny Paska to nieporozumienie - za taką samą cenę kupujesz 2-3 lata młodszą Megane w dużo lepszym stanie ;) Mam dobre porównanie tych aut dlatego, że ja kupiłem MII, a brat Passata (nie dał się przekonać - typowy miłośnik niemieckich aut). Tylko silnik jest tam na + i do duży. Cała reszta to porażka szczególnie wnętrze i jego jakość wykonania <czerwona> . Co do długości tras poczytaj sobie temat o wyprawach wakacyjnych do Europy 8-)