peso Opublikowano 11 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2007 Witam zakupiłem zagranica Renault Megane II z 2005 diesla i mój problem polega na tym ze dano mi złą karte do niego ? Czy mozna tą karte jakoś przeprogramować czy trzeba zamawiać w ASO nową ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Danielossss Opublikowano 11 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2007 Tylko nowa przez ASO, wielu próbowało kombinować, ale nie słyszałem o pozytywnym wyniku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
peso Opublikowano 11 Marca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2007 Dzięki za odpowiedz. Nie wiesz przypadkiem czy dają też kluczyk czy tylko sama karte ? I ile to kosztuje ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DrNO Opublikowano 12 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2007 karta to jest calosc, razem z kluczykiem awaryjnego otwierania drzwi kierowcy. koszt kolo 600zl za karte + 100zl za programowanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Megi Opublikowano 12 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2007 Peso, skoro karte masz to moze wystarczy samo przeprogramowanie? ja zmienialam w ASO kod w mojej, wiec jezeli karta jest na chodzie to da rade ja tylko przeprogramowac,u mnie przynajmniej sie udalo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Danielossss Opublikowano 12 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2007 Megi, niem do końca jestem pewien czy można programować ponownie. Chyba, że w drugim etapie, w którym karta już jest wstępnie przyuczona w fabryce (centrala). Do ASO przychodzą wstępnie przyuczone pod dany samochód, a serwis dokonuje jakąś ostatnią część tej operacji. IHMO. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gacek_fm Opublikowano 12 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2007 Jak ja zamawiałem swoją kartę to za kluczyk do manualnego otwarcia serwis zawołał 16 zeta ekstra. :cry: . Niby nie tragedia, ale... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sornat Opublikowano 12 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2007 ...ASO=złodzieje z tego co mi wiadomo nie da sie calkiem "obcej" karty "zaprogramowac" do danego auta... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hadson Opublikowano 12 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2007 ...ASO=złodzieje To oczywiste! z tego co mi wiadomo nie da sie calkiem "obcej" karty "zaprogramowac" do danego auta... Jeśli tak jest to jest to dobre. Bo tak to mógłbyś pojechać do jakiegoś elektryka i zostawić mu samochód a on sobie by zaprogramował kartę kupioną albo ukradzioną... Ale czy rzeczywiście tak jest. Bo może jest tak jak ze ściąganiem sim locka z telefonu Motorolla. Gdzie potrzeba jakiś specjalnych kodów z fabryki. A ja wlazłem na forum poczytałem. Ściągnąłem program i kliknąłem w 2ch miejscach i po simlocku. Chodzi mi o to że może ASO robi wiele szumu. Niemniej jednak dowiedz sie wśród elektryków. Jeśli Ci dorobią to nasze nieszczęście... Twoje poniekąd szczęście w nieszczęściu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
raq Opublikowano 12 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2007 Więc po kolei. Nie ma możliwości "przyuczenia" karty z innego samochodu. Jeżeli Klient zgubi jedną kartę, jest ona zamawiana w fabryce (podajemy nr vin) i tam wstępnie "przyuczana" (takie żargonowe nazewnictwo, wybaczcie). Potem, już w ASO, podpinamy samochód pod kompa (tzw. Clip) i kończymy proces "przuczania". Nie ma innego, magicznego sposobu. Cena: karta (wraz z kluczykiem awaryjnego otwierania): 507 brutto lub 645 brutto jeżeli masz system FREE HANDS. usługa "przuczenia" 100 zł tyle, pozdrawiam PS. Pamiętam jak jeden z Handlowców pomylił karty "zapasowe" (czyli 2gi egzemplarz) podczas wydawania samochodu. Potem dzwonił do Klientów, którzy wcześniej odbierali Meganki, żeby wypróbowali swoje karty "zapasowe". Po 15 telefonach utrafił drugiego, któremu karta nie działała... Ehhh, życie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
5qra Opublikowano 12 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2007 ...ASO=złodzieje chyba z ZUSem ci sie pomyliło Witam zakupiłem zagranica Renault Megane II z 2005 diesla i mój problem polega na tym ze dano mi złą karte do niego ? a nie masz możliwości skontaktowania sie ze sprzedawcą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hadson Opublikowano 12 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2007 PS. Pamiętam jak jeden z Handlowców pomylił karty "zapasowe" (czyli 2gi egzemplarz) To właśnie taki sam przypadek opisywali na liście dyskusyjnej... Ale z tego co mi się wydaje chodziło o auto sprowadzone a nie nówkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
peso Opublikowano 12 Marca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2007 ...ASO=złodzieje chyba z ZUSem ci sie pomyliło Witam zakupiłem zagranica Renault Megane II z 2005 diesla i mój problem polega na tym ze dano mi złą karte do niego ? a nie masz możliwości skontaktowania sie ze sprzedawcą [/quot Ze sprzedawca juz sie skontaktowałem obiecal ze przysle ale na obietnicy może sie skończyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
5qra Opublikowano 12 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2007 On chyba też ma w tym interes skoro masz kartę od jakiegos innego jego samochodu - tak na logikę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi