PabloMegane Opublikowano 6 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 6 Października 2008 Jestem nowym uczestnikiem na forum. Moze od razu opisze problem. Pozyczylem od dziewczyny auto RM coupe 96`. No i pech chcial ze przestaly dzialac kierunkowskazy, tylna wycieraczka i wolny bieg przednich wycieraczek. Myslalem ze moje pajak pod kierownica ale okazalo sie ze z nim wszystko oki. Czy te odbiorniki maja jakas wspolna rzecz? Nie wiem juz gdzie szukac. Swiatla awaryjne dzialaja. Gdzie szukac przyczyny, pomozcie prosze... Na forum piszemy polską czcionką. lepper_pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piok Opublikowano 6 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 6 Października 2008 Może na pocżątek dokładnie przejrzeć bezpieczniki pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PabloMegane Opublikowano 6 Października 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Października 2008 To zrobilem na poczatku. Przypuszczam ze mogla byc tam mysza i cos przegrysc ale gdzie szukac.. Mam miernik ale za bardzo nie wiem od czego zaczac... Aha, jeszcze zanim to calkiem padlo to raz dzialalo a raz nie a teraz juz calkiem. Rzecz ktora zauwazylem: do pajaka do stykow od kierunkowskazow dochodzi 6,5 V :shock: nietypowo. A druga sprawa jest taka ze awaryjne na przekreconym kluczyku dzialaja normalnie a na wylaczonym zaplonie migaja dwa razy szybciej.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_r_z_e_m_o Opublikowano 6 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 6 Października 2008 1) sprawdź bezpiecznik pod maską w takiej plastikowej skrzynce chyba 50A lub 60A, duży taki 3-4 x większy niż normalny. 2) Z opisu wynika, że gdzieś jest brak masy lub zwarcie, szukał bym tego z tyłu. Może wystarczy przeczyścić styki w tylnych lampach i "poprawić" masę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PabloMegane Opublikowano 6 Października 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Października 2008 No to moze byc powdem braku kierunkow a co z wycieraczka tylnia i pierwszym biegiem wycieraczki przedniej..? Wszystko to padlo naraz.. [ Dodano: 2008-10-06, 15:27 ] jedyne bezpieczniki pod maska to 4 sztuki, kazdy po 7,5 A. http://img239.imageshack.us/my.php?image=dsc00173tu9.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lepper_pl Opublikowano 6 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 6 Października 2008 Nie cztery bo dwa. (dwa kolejne są zapasowe) Wyciągnij akumulator i tam masz skrzyneczkę kolejną z bezpiecznikami właśnie tymi dużymi. Ja podejrzewam że są jeszcze ukryte na podszybiu jakieś ale jeszcze ich nie znalazłem nigdy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PabloMegane Opublikowano 6 Października 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Października 2008 Bezpieczniki kolo aku w pozadku.. Juz mi rece opadaja :cry: [ Dodano: 2008-10-07, 13:02 ] A czy moze to byc skrzynka bezpiecznikow, tzn uklad ktory sie tam znajduje..? Przez przypadek zauwazylem ze jak wlacze awaryjne to wycieraczki dzialaja.. Jesli to ta puszka to czy w jakis sposob da sie ja rozebrac i naprawic..? A jesli nie to ile kosztuje powiedzmy uzywana..? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi