sergiu83 Opublikowano 3 Listopada 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2008 sprawdze, dzięki za pomoc [ Dodano: 2008-11-09, 14:39 ] wszystko jak najbardziej działa. opisany powyżej sposób połączeń można uznać za podstawę do montażu. Dzięki Nel. wyciągnij do góry płytkę bezpieczników i przekażników wystarczy prawą część obudowy wyciągnąć do góry (zamknięta jest na zasadzie zachodzenia elementów) i wszystko jest jak na dłoni. [ Dodano: 2008-11-19, 18:27 ] od dnia 18-11-2008 moja Renatka ma zamontowany komputer pokładowy. licznik z anglika ze zmienionym softem. jeszcze tylko tarcze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jjs Opublikowano 16 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2009 Właśnie kupiłem licznik i w weekend zrobie podejście do tematu..ale mam lamerskie pytanie..mówicie o podpinaniu pod piny licznika od wtyczki kompa itp itd..jak fizycznie realizujecie to połączenie? wtykacie kabel we wtyczkę? macie odpowiednie blaszki? chodzi mi o to żeby to było w miare możliwości mało partyzanckie i żeby mi się potem nie wypinało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sergiu83 Opublikowano 16 Stycznia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2009 Mało partyzanckie to jest kupno samochodu z kompem jak to zrobisz to już twój wybór, ja mam po prostu włożony drucik i ~1 mm (nawet mniej) wystaje poza wtyczkę, wtedy zaginasz do zewnątrz i wpinasz- bez siły nie ma opcji żeby wypadło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jjs Opublikowano 16 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2009 Wiem, że mój wybór, ale lubie wybierać świadomie stąd moje pytanie. Po za tym wcale nie jest oczywiste, że trzeba wtykać kable w ten sposób, wystarczy wejść w internetowy katalog TME i znaleźć odpowiednie blaszki:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sergiu83 Opublikowano 16 Stycznia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2009 dlatego napisałem twój wybór ciekaw jestem jak rozwiążesz temat pociągnięcia kabla z kompa do licznika. a żeby kupić z tme to chyba będziesz musiał znać wymiary blaszki bo tak na oko.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jjs Opublikowano 16 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2009 ciekaw jestem jak rozwiążesz temat pociągnięcia kabla z kompa do licznika. ..jak rozwiąże to się pochwalę), narazie muszę podpiąć licznik na próbę, żeby sprawdzić czy w ogóle jest sprawny zanim oddam do ASO albo do tej firmy w ząbkach na przeprogramowanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sergiu83 Opublikowano 16 Stycznia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2009 ASO ?? to jakieś dziwne musi być bo te od RP nie dają rady.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jjs Opublikowano 16 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2009 RP? Wspomniałem o ASO bo pisałeś kiedyś o wlutowywaniu się w procesor chyba, jakoś nie chce mi się wierzyć, żeby nie dało się tego zrobić podpinając po prostu do kostki licznika, sądzę, że to kwestia posiadanego sprzętu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sergiu83 Opublikowano 16 Stycznia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2009 Renault Polska Też tak myślałem, przez telefon 2 ASO powiedziało że nie ma opcji, 1 chciał spróbować - może się akurat uda- nie wyszło, bo niby system nie widział licznika. I tak trafiłem do Ząbek, nie żałuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jjs Opublikowano 16 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2009 i ile za to dałeś? 150? chodzi o zmianę mil na km i zmianę przebiegu. Bo do ząbek mam dość blisko z pragi:) ale bywam też na modlińskiej gdzie jest ASO Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sergiu83 Opublikowano 16 Stycznia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2009 tak, 150 pln mile->km + zmiana stanu licznika na aktualny. No widzisz, ja jechałem z Ursusa Modlińska była jednym z dwóch serwisów, którzy powiedzieli nie ma opcji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wwwieprzu Opublikowano 23 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2009 panowie czy to prawda że komputera pokładowego nie można zamontować w wersji 1,4 8v E7J megi I phI proszę o szybką odpowiedz bo mam do kupienia okazyjnie licznik z wersja z kompem:P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slawekhip Opublikowano 24 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2009 Nie, w silniku 1.4 nie da rady zamontować kompa pokladowego :-( :-( :-P :-P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sergiu83 Opublikowano 24 Marca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2009 slawekhip, a co ma pojemność do tego ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slawekhip Opublikowano 24 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2009 Nie pojemność tylko jak ja montowałem u siebie a mam silnik 1.6e to powiedziano mi ze w silnikach 1.4 8v nie da rady założyć kompa bo głowny komp autka nie ma takiej ocji, czy cos w tym stylu :-P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi