rav85 Opublikowano 16 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2010 Nie wiem czy spotkaliście się z taką przypadłością, ale u mnie przy naciśnięciu "-" raz na jakiś czas występuje błąd (pojawia się on tylko przy naciskaniu minusa, lecz nie za każdym razem, średnio co 20-30 naciśnięć) w tym momencie znika zapamiętana prędkość na tempomacie i na ułamek sekundy pojawia się napis "FAULT", dodam że po naciśnięciu + bądź - tempomat przyjmuje ponownie daną prędkość i wszystko jest OK. Nie jest to może tragiczny błąd ale lekko irytuje. Spotkaliście się z takim błędem, macie pomysł jak tego się pozbyć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lewy Opublikowano 16 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2010 Chyba zacząłbym od sprawdzenia faktycznej wartości rezystora podpiętego pod ten przycisk. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rav85 Opublikowano 16 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2010 Lewy, ale to są fabryczne przyciski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lewy Opublikowano 16 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2010 No to nie wiem od czego bym zaczął :-> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rav85 Opublikowano 16 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2010 Jest jakaś wada w przycisku bo jak nacisnę delikatnie to błąd wyskakuje prawie za każdym razem, natomiast jak naduszę go dosyc mocno nigdy nie pojawia się błąd, macie pomysł co może być nie tak z tym przyciskiem, jutro go rozbiorę i może coś zauważę :shock: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
borut Opublikowano 16 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2010 Chciałem oficjalnie podziękować wszystkim, którzy mi pomogli. Dzisiaj, w mrozie, pod blokiem, dokończyłem dzieła. Wszystko działa jak należy. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawlos18 Opublikowano 18 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2010 Witam koledzy. Sytuacja mnie zmusila i zakupilem tasme pod tempomat . Przy zakladaniu zobaczylem wiszącą luzem zółta kostke. Wpialem ja w nowego "pajaka" . Przyciski na kierownicy od tempomatu mam lecz niestety sa uciete kabelki. Powiedzi mi jak je połączyc i gdzie wpiac ? W kostke z kabelkami czerwonym i czarnym ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rav85 Opublikowano 18 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2010 Wpinasz tą żółtą kostkę co miałeś odłączoną pod pająka, następnie kabelki od przycisków łączysz z czarnym i czerwonym kabelkiem które idą z pająka do czarnej kostki (na Twoim zdjęciu jest to druga kostka od góry) i instalację masz prawie gotową. Następnie podłączasz przycisk włączający tempomat/ogranicznik koło regulacji świateł (pisałeś że masz tam wolną kostkę taka białą): Włączasz na CLIPie tempomat/ogranicznik w opcjach zegarów i GOTOWE pawlos18, nawiasem mówiąc jesteś ŚMIERDZĄCY LEŃ, pisałem Ci w poprzednim Twoim wątku abyś przeczytał ten temat, a na pewno tego nie zrobiłeś bo masz tu wszystko pięknie opisane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawlos18 Opublikowano 18 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2010 Sorry rav85 sie mylisz czytalem mniej wiecej ten temat. Chodzi mi dokladnie o to jak podaczyc kabeli od przyciskow z tak kostka czerwono czarna . Od kazdego przycisku na kier. wychodza 2 przewody : zielony i bialy czyli 4 od dwoch przyciskow. Niestety ja mam je obciete i nie mam tej malej wtyczki czarnej wiec nie wiem jak je podlaczyc. 2 zielone do czerwonego a 2 biale do czarnego czy jak ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rav85 Opublikowano 18 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2010 zielone z obu przycisków łączysz razem i podpinasz pod czarny w tej kostce co mówiłem, następnie białe (czy tam szare bo ja takie miałem) również z obu przycisków łączysz razem i zlutowujesz z czerwonym PS Nie ma znaczenia czy szare połączysz z czarnym czy czerwonym i analogicznie z zielonymi kabelkami tak samo, w takiej i takiej konfiguracji działa prawidłowo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawlos18 Opublikowano 14 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2010 No to i ja się musze pochwalić , że dzięki waszej pomocy uruchomiłem dzisiaj tempomat Wszystko śmiga bardzo ładnie tylko muszę jeszcze obczaić jak się ustawia prędkość maksymalną. Wielkie dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rav85 Opublikowano 14 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2010 pawlos18, przełączasz wlącznik (koło regulacji świateł) w funkcję ogranicznika prędkości a więc w dół i reszta tak jak przy tempomacie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tazesz Opublikowano 13 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2010 Witam ! Wczoraj dokonałem montażu TEMPOMATU - potrzebna jest mi jedynie aktywacja. Gdzie mogę dokonać podpięcia clipu w Białymstoku ? Za pomoc serdecznie dziękuje. A po aktywacji podzielę się swoimi spostrzeżeniami. POZDRAWIAM ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EnD Opublikowano 13 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2010 Daj znać, czy po aktywacji działa tak jak powinien - bo u mnie niestety w 1.4 działa tylko włączanie ogranicznika prędkości i tempomatu, regulacja nie działa niestety... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rafalk83 Opublikowano 13 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2010 Witam! Ja u siebie w 1,5 Dci zainstalowałem wszystko i jeszcze jestem przed aktywacją na CLIP-ie, ale nawet bez aktywacji tempomat i ogranicznik prędkości działają (tylko trzeba obsługiwać na ślepo bo za pomocą komputera uruchamia się tylko wyświetlanie na desce rozdzielczej wskazań ogranicznika/regulatora prędkości). Kolega @EnD gdzie się podpiął z regulacją? Właściwe kable znajdują się na zdjęciu zamieszczonym przez @Nel w poście z: 2010-03-14, 18:50 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi