borut Opublikowano 24 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 24 Października 2008 Panowie, W poniedziałek mam zdecydować jaki silnik chcę w Megane Grandtour. Mogę go sobie po prostu wybrać, reszta to business line ( czy jak to się tam pisze ) i tyle. Jako wskazówka - koszty zakupu nie mają znaczenia, eksploatacja - tak. Co doradzicie jako spece użytkownicy? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prezes Opublikowano 24 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 24 Października 2008 Ja po przesiadce na dieselka - sobie chwalę i polecam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kataryniarz Opublikowano 24 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 24 Października 2008 Zazdroszczę zakupu nowego, a polecam oczywiście dCi Ekonomia - 1.5 dCi 8-) Moc - 1.9 dCi PS. Napisz za ile teraz można wyrwać od dealera, po za oficjalnym cennikiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
borut Opublikowano 24 Października 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Października 2008 Kupuje duża firma więc to się ma nijak do zakupów indywidualnych.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kacper69 Opublikowano 25 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 25 Października 2008 Zazdroszczę zakupu nowego, a polecam oczywiście dCiEkonomia - 1.5 dCi 8-) Moc - 1.9 dCi PS. Napisz za ile teraz można wyrwać od dealera, po za oficjalnym cennikiem Dci 1,5 kombi z dobrym wypasem dla firmy to ok 48 tyś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lewy Opublikowano 25 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 25 Października 2008 Myślę, że różnica w spalaniu pomiędzy 1,5 a 1,9, dla firmy nie będzie aż tak wielkim obciążeniem. Wybrałbym jednak 1.9dCi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
traszka Opublikowano 25 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 25 Października 2008 Odradzam 1.9, stara konstrrukcja z nie usuniętymi wadami, 1.5 to całkiem inna bajka to nie jest ta porażka z Clio i kangura. Na dzien dzisiejszy to najmniej awaryjny i bardzo oszczędny diesel, brakuje mu poweru, ale przy tej ilości kamer (a ma ich ilość drastycznie wzrosnąć) i kretyńskich ograniczeniach prędkości oraz nadmiarze autostrad ten silnik wystarczy. Mocniejszy diesel to tylko 2.0 dCi. Silnik 1.9 dCi zdecydowanie tak, jeżeli uwielbiasz problemy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
borut Opublikowano 26 Października 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Października 2008 traszka nie powiem ale mocno mnie zdziwiłeś - nie mówie oczywiscie o aspektach technicznych bo tu z Renault nie mam żadnych doświadceń... Jestem w kropce, jutro musze wybrać...cholewa. Wydawało mi się, pozornie, że to lepszy motor, a teraz prosze. Może jest jeszcze ktoś kto może podzielić się doświadczeniami? Jeśli mogę to skąd ty traszka czerpiesz doświadczenia na temat tego silnika ? Bo motor 1.5dCi też odradzałeś " Lepiej uciekaj od 1.5 dCi, jak Ci sie raz poszczęściło to nie licz na jeszcze raz. Naprawa tej aparatury paliwowej to mój zawód. Delphi zaprzestał produkcji i coraz trudniej o części a zamienniki są kiepskiej jakości." Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chrzan49 Opublikowano 26 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 26 Października 2008 Też byłbym ciekaw. Borut ;ZAWSZE mocniejszy silnik! Pierdamonami się nie jeździ, co prawda ukochana Ojczyzna w trosce o życie i zdrowie rodaków zamierza nastawiać skrzyneczek co 100m zamiast zbudować dobre drogi ale moment przy wyprzedzaniu rzecz nieoceniona. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
borut Opublikowano 26 Października 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Października 2008 chrzan49 czy Ty miałeś jakieś problemy z tym motorem ? To ten sam co u Ciebie jest w obecnej ofercie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chrzan49 Opublikowano 26 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 26 Października 2008 DoBorut: nie miałem żadnych prolemów.O jakiej ofercie piszesz?Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
borut Opublikowano 26 Października 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Października 2008 chrzan49, O obecnej ofercie Renault Polska. Jak widze masz samochod z 2002 wiec może są jakieś różnice ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chrzan49 Opublikowano 26 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 26 Października 2008 Do Borut.Zmiłuj się.Nie mam pojęcia o ofercie Renault.Rozjaśnij proszę me horyzonty! Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lewy Opublikowano 26 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 26 Października 2008 GrandTour to nie HB 3d. Moim skromnym zdanien z silnikiem 1.5 w tej budzie trochę sie umęczysz. Im będziesz miał mocniejszy silnik, tym mniej będziesz musiał kożystać z jego maxymalnych osiągów. Im mocniejszy silnik, tym mniej go wysilasz ( przy jednakowym stylu jazdy). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kacper69 Opublikowano 26 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 26 Października 2008 1,5 dci jest bardzo cieniutki w osiągach, przy załadowanym aucie można zapomnieć o dynamicznym wyprzedzaniu , a jak już musisz przycisnąć to zostawia za sobą "czarne baki". Reasumując : za słaba jednostka do tak ciężkiego auta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi