slawekhip Opublikowano 4 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2008 Witam Mma problem a minowicie, lusterko od strony pasarzera przestalo sie ogrzeac, tzn jak wlącze ogrzewanie szyby to jedno lusterko dziala a to od pasarzera nie. Jaka moze byc tego przyczyna?? Dodam ze doniedawna ogrzewaly oba a teraz cos jedno szwankuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lewy Opublikowano 4 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2008 Przyczyn może być kilka. Brak styku na wtyczce. Oberwany konektorek. Przerwa w ścieżce lub drucie oporowym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slawekhip Opublikowano 4 Listopada 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2008 a jak to zdiagnozowac, i naprawic?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lewy Opublikowano 4 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2008 Wymontować szklo i sprawdzić czy dopływa napięcie. Jeśli tak, to prawdopodobnie padł sam element grzewczy. W tym wypadku to albo "Adam Słodowy", albo kupno nowego wkładu z podgrzewaczem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prezes Opublikowano 4 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2008 Widzę Lewy, że się uczysz - lekcja nie poszła na marne . Zacznij od sprawdzenia czy jest "U" w kostce za osłonką plastikową w rogu szyby. Jest na zatrzaskach. Jak tam jest, to idziemy dalej i wydłubujemy wkład lusterka i sprawdzamy to co kolega podał wyżej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gojgien Opublikowano 4 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2008 Zacznij od sprawdzenia czy jest "U" w kostce za osłonką plastikową w rogu szyby Jeśli to Megi I to kabelki skrajne w kostce, czarny- "-" zielony- "+", napięcie pojawia się po włączeniu ogrzewania tylnej szyby, i oczywiście na zapalonym silniku. Właśnie wczoraj sprawdzałem u siebie, ponieważ zakupiłem wkłady ogrzewane i chcę zamontować. Ciekaw byłem czy mam przygotowaną fabrycznie instalację i jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AJKiller Opublikowano 6 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2008 Mam ten sam problem (tyle, że z lewym lusterkiem), ale w Scenicu z 2005r. Jak w nim mogę to sprawdzić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prezes Opublikowano 7 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2008 Tak samo jak już napisano wyżej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leman Opublikowano 27 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2008 I co było przyczyną? U mnie mam to samo, dzisiaj zamówiłem nowy wkład, może to pomoże,a napięcia nie sprawdzałem bo nie ma czym . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zdunman Opublikowano 27 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2008 Leman666, masz dwie opcje do wyboru brak napięcia lub przepalony układ grzewczy. Jeśli nie masz miernika to podłącz zwykła 12V żaróweczkę i tak sprawdzisz czy jest "U", jeśli nadal nie masz miernika a sprawdziłeś, że jest "U" to włącz w szereg z żarówką matę grzewczą, żaróweczka powinna się żarzyć, jeśli nie to znaczy, że mata ma przerwę i nadaję się do wymiany, na allegro chyba 6zł. Powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leman Opublikowano 27 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2008 na kostce jest napięcie, czyli wychodzi na to że wkład szlag trafił. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zicherka Opublikowano 6 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2008 Ave Dokladnie polecam ta mate, sam kupilem to prawego zwierciadla: http://www.allegro.pl/item491826098_podgrz...10s_okazja.html Odklejanie szkla od wkladki plastykowej - sredniotrudne, do czyszczenia owych czesci z reswztek kleju polecab Denaturat. Mate do lusterka przykleilem tym klejem co jaest na macie a do plastyku (tego czarnego) najzwyklejszym silikonem. Calosc zostawilem na noc w domu do wyschniecia. Jezdze z takim czyms jusz ktorys tydzien i OK. Zdravim Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi