Skocz do zawartości

Nasza strona utrzymywana jest wyłącznie z reklam. Dlatego prosimy o wyłącznie AdBlocka w przeglądarce podczas korzystania z witryny https://megane.com.pl

Sklep z częściami do Renault - sprawdź iParts.pl

Prawe lusterko nieogrzewa :(

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Mma problem a minowicie, lusterko od strony pasarzera przestalo sie ogrzeac, tzn jak wlącze ogrzewanie szyby to jedno lusterko dziala a to od pasarzera nie. Jaka moze byc tego przyczyna?? Dodam ze doniedawna ogrzewaly oba a teraz cos jedno szwankuje.

Widzę Lewy, że się uczysz - lekcja nie poszła na marne <ok> . Zacznij od sprawdzenia czy jest "U" w kostce za osłonką plastikową w rogu szyby. Jest na zatrzaskach. Jak tam jest, to idziemy dalej i wydłubujemy wkład lusterka i sprawdzamy to co kolega podał wyżej.

Zacznij od sprawdzenia czy jest "U" w kostce za osłonką plastikową w rogu szyby

Jeśli to Megi I to kabelki skrajne w kostce, czarny- "-" zielony- "+", napięcie pojawia się po włączeniu ogrzewania tylnej szyby, i oczywiście na zapalonym silniku. Właśnie wczoraj sprawdzałem u siebie, ponieważ zakupiłem wkłady ogrzewane i chcę zamontować. Ciekaw byłem czy mam przygotowaną fabrycznie instalację i jest <ok>

• 3 tygodnie później...

Leman666, masz dwie opcje do wyboru brak napięcia lub przepalony układ grzewczy. Jeśli nie masz miernika to podłącz zwykła 12V żaróweczkę i tak sprawdzisz czy jest "U", jeśli nadal nie masz miernika a sprawdziłeś, że jest "U" to włącz w szereg z żarówką matę grzewczą, żaróweczka powinna się żarzyć, jeśli nie to znaczy, że mata ma przerwę i nadaję się do wymiany, na allegro chyba 6zł. Powodzenia

• 2 tygodnie później...

Ave

Dokladnie polecam ta mate, sam kupilem to prawego zwierciadla: http://www.allegro.pl/item491826098_podgrz...10s_okazja.html

Odklejanie szkla od wkladki plastykowej - sredniotrudne, do czyszczenia owych czesci z reswztek kleju polecab Denaturat. Mate do lusterka przykleilem tym klejem co jaest na macie a do plastyku (tego czarnego) najzwyklejszym silikonem. Calosc zostawilem na noc w domu do wyschniecia.

Jezdze z takim czyms jusz ktorys tydzien i OK.

Zdravim