Krzychu Opublikowano 16 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2007 Witam! Czy ktoś z forumowiczów ma jakieś doświadczenia z chiptuningiem tego silnika? Jeśli nie tego to może jakiegoś innego TD lub dCi. Jak jest z kopceniem po takim zabiegu? Fabrycznie 98KM/200Nm, po zmianie programu 120KM/250Nm. Slyszalem, ze czesto sprzegla maja problemu z przeniesieniem momentu i sie slizgaja. Szkoda, ze ceny takiego zabiegu są kosmiczne. Niektore firmy oferuja, mozliwosc przelaczania programow oryginalny/podkrecony. Prosze tylko o konkretne odpowiedzi, najlepiej osob ktore dokonaly takiego zabiegu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tommi Opublikowano 1 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2007 polecam firme masters tuning cena koło 1200-1400zł http://www.meganecoupe.pl/index2.html Katalogowo 102KM i 210Nm po wizycie w Master/s Tuning stadko wzrosło do 126KM i 316Nm http://www.tdi-tuning.pl/home.htm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzychu Opublikowano 1 Kwietnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2007 Jaki masz silnik ? Raczej dCi, bo z dTi nie da sie tyle wyciagnac. A jak jest z kopceniem ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tommi Opublikowano 1 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2007 mam silnik 1.9 dci megane coupe a ten link co przesłąłem to kolegi z forum. dti też podkręcają. co do kopcenia to isę nie orientowałem ale wiadomo coś za coś. A który diesel(zmodyfikowany) po wduszeniu gazu w podłoge nie kopci? :) dopytam się i postaram sie dać znać [ Dodano: 2007-04-11, 22:11 ] polecam również firme compsport Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fido Opublikowano 18 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2011 firma Godula motor sport naprawdę fachowo i co do ceny można się dogadać polecam :) :) :) :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robpab Opublikowano 18 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2011 A który diesel(zmodyfikowany) po wduszeniu gazu w podłoge nie kopci? Mój nie kopci po chipie. Mam co prawda 80KM (95 po zabiegu). Jeśli chip jest dobrze zrobiony' date=' tzn nie tylko podkręcona dawka paliwa i silnik jest zdrowy to nie powinien kopcić. [b']Krzychu[/b] swoją drogą mógłbyś użyć szukajki było już sporo postów w tym temacie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gojgien Opublikowano 18 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2011 Krzychu swoją drogą mógłbyś użyć szukajki było już sporo postów w tym temacie. looknij jeszcze na datę postu Krzycha. Uważasz, że wówczas było tyle wiadomości :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robpab Opublikowano 18 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2011 gojgien, przyznaję mój błąd :) mam nadzieję, że Krzychu się nie obrazi ;-) Brawo za spostrzegawczość :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dabek80 Opublikowano 24 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2011 A co sądzicie o tym? Hmmm? Opis wydaje się być wiarygodnym, i nawet znajomy mechanik mówił mi o tym i kazał tej aukcji poszukac na allegro. http://allegro.pl/chiptuning-renault-dti-i1392457538.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kbarann Opublikowano 31 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2011 u mnie po zamontowaniu boxa kopci nic się na to nie poradzi... po jego odłączeniu faktycznie jest spokój... a jak kopci kolega robpab, miał okazje raz przylukać ;-) A co do kupowania chipów z allegro, to jednak polecałbym wydać trochę więcej kasy ale pojechać na hamownie, sprawdzić czy auto nadaje się do podniesienia mocy i wtedy chipować, ale wiadomo każdy robi jak chce... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robpab Opublikowano 31 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2011 ... a jak kopci kolega robpab, miał okazje raz przylukać Faktycznie kopci nieziemsko. Ciekawe czy jest to wina samego boxa? A może program uniwersalny nie jest takim dobrym rozwiązaniem jak indywidualne modyfikacje? U mnie po modyfikacjach nie ma kopcenia (no może przt bardzo wysokich obrotach ale to raczej wina wtryskiwaczy którym się należy przegląd). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meganecoupe02 Opublikowano 31 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2011 kbarann, jak Ci kopci na boxie, a masz możliwość ustawienia innych programów to możesz to zmienić. U mnie nie kopci z boxem, jeżdżę od wakacji i pojawia się tylko chmurka przy mocniejszym deptaniu, albo jak pojeżdżę jakiś czas po mieście. Jakiej firmy masz boxa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi