Lenar Opublikowano 16 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2008 Witam Pytanie jak w temacie "Jaki prąd rozruchowy dla 1.6 16V??" dodam ze mam dodatkowo instalacje LPG Pytam bo niedawno kupiłem autko i coś mam wrażenie że akumulator jest za słaby :-( mam obecnie aku: TAB 45Ah prąd rozruchowy (EN) : 390A. O ile te 45ah raczej wystarczy (krótkie odcinki) to jak jest z tym prądem rozruchowym? Bo mam wrażenie jakby słabo kręcił.... Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gojgien Opublikowano 16 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2008 Lenar, jak masz słaby, padający aku. to słabo będzie kręcił, choćby na nim było napisane, że ma 700A rozruchowego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lenar Opublikowano 16 Listopada 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2008 Fakt aku nie jest rewelacyjny... Sprawdzałem go takim prostym testerem wkładanym w gniazdo zapalniczki i niby wszystko ok... on nie jest stary jest z tego roku.... Hmmm pomyślałem że może to ten prąd rozruchowy. Poprzednio miałem fieste i identyczny aku który po 2 latach padł to fakt i wymieniłem go na mocniejszy z prądem rozruchowym coś ok 500 i była różnica odpalało momentalnie ehh szkoda ze fieste sprzedalem z tym aku miałbym do megane.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gojgien Opublikowano 16 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2008 Lenar, podjedź do jakiegoś elektryka i poproś o pomiar. Czasami można za dziękuję się dowiedzieć co pod maską wozisz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_r_z_e_m_o Opublikowano 16 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2008 Jak dobrze zrozumiałem O ile te 45ah raczej wystarczy (krótkie odcinki) To tu masz odpowiedź. Od czasu do czasu podładuj akumulator, od razu zauważysz różnicę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lenar Opublikowano 17 Listopada 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2008 Dzięki za rady jak będę miał okazje to go podładuje i pomyśle pewnie nad nowym... Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi