Czacha Opublikowano 24 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2012 Ostatnio czytałem, że wśród zamienników reflektory marki TYC są dość dobre. DEPO to podobno szajs niesamowity. Natomiast coraz bardziej mam mieszane uczucia do Valeo. Moje świecą wprawdzie super, ale na górze nad żarówką w jednym miejscu pojawia się mała plamka. Na razie nie rośnie. A mają 3 lata i są używane tylko w nocy... W Xsarze Picasso po przebiegu 20 tyś. km fabryczne reflektory Valeo są tak wypalone, że cała górna część odbłyśnika jest praktycznie matowa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vesper88 Opublikowano 25 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2012 No właśnie chciałem sobie kupić refeltor marki TYC ale identyczny z oryginalnym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kanar666 Opublikowano 25 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2012 (edytowane) Jak pracowałem w Inter Carsie to głównie schodziły reflektory i inne lampy firmy TYC i dodam jeszcze że nie widziałem żeby klienci je reklamowali Edytowane 25 Lutego 2012 przez kanar666 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rolandzikl Opublikowano 25 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2012 Drugie autko jakie posiadam to Fiat Seicento, w którym byłem zmuszony zmienić reflektory. Zakupiłem właśnie reflektory firmy TYC i jestem bardzo zadowolony, świecą super, lepiej od oryginałów a cena bardzo dobra. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vesper88 Opublikowano 26 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2012 No to chyba się na nie skuszę A powiedzcie mi jeszcze, czy da się gdzieś kupić samą wtyczkę do reflektorów? Tą która doprowadza całą wiązkę (mijania, drogowe, kierunkowskaz). Bo kurcze urąbana jest i mi kierunek raz działa a raz nie :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aston76 Opublikowano 26 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2012 No się da tylko trzeba poszukać na allegro auta do rozbiórki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vesper88 Opublikowano 26 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2012 A nówki to nie da się gdzieś dostać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aston76 Opublikowano 26 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2012 (edytowane) Da się w ASO, cała wiązka elektryczna przednia kosztuje około 2500zł. Bo tylko całe wiązki sprzedają. Edytowane 26 Lutego 2012 przez aston76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rolandzikl Opublikowano 26 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2012 Szukaj na szrotach i allegro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kiss73 Opublikowano 10 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2012 Muszę kupić prawą lampę xenon do Meganki II z 2003 roku i nie chciałbym żeby wcisneli mi anglika. Macie jakieś sposoby żeby sprawdzić przy zakupie skad pochodzą?(na co zwrócić uwagę) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Czacha Opublikowano 15 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2012 Cienkie paski na odbłyśniku świateł mijania znajdują się po przeciwnej stronie żarówki niż w reflektorze do ruchu prawostronnego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzemyk Opublikowano 14 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2012 Czacha - masz jakieś może jakieś przykładowe zdjęcie bo nie do końca rozumiem... :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Czacha Opublikowano 14 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2012 Przyjrzyj się dokładnie odbłyśnikowi świateł mijania. Po lewej stronie żarówki (patrząc od przodu to po prawej) odbłyśnik jest ukształtowany z cieńszych "pasków" niż po przeciwnej stronie żarówki. Jest tak w obydwu lampach. W wersji angielskiej cienkie paski są po przeciwnej stronie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzemyk Opublikowano 15 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2012 Teraz widzę, dzięki :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piopio155 Opublikowano 31 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2012 Mam reflektory soczewka+ring firmy sonar 400zł allegro.Od pół roku ślizgi silniczki podchodzą był jakiś problem z instalacją trzeba było przerabiać.Poza tym parują,ale wystarczy odetkać gumy chroniące żarówke przed wodą.Xenony (palnik)wchodzi tylko przy podpiłowaniu wejscia w orginalną żarówke h1. Dodano: 31 sie 2012 - 20:44 Posiadam lampy SONAR ringi+soczewka i xenony 6000k od roku i nic sie nie dzieje.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi