FORUM Renault Megane, Scenic, Fluence: Kontrolka z hamulca ręcznego - FORUM Renault Megane, Scenic, Fluence

Skocz do zawartości

  • 3 stron +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Nie możesz napisać tematu
  • Nie możesz odpowiedzieć

Megane I phII
Kontrolka z hamulca ręcznego

#1 Użytkownik nie jest zalogowany   _AxA_ 

  • Grupa: Nowy użytkownik
  • Rejestracja: 13-styczeń 09
  • Skąd:Katowice
  • Auto:Renault Megane I ph II RT
  • Silnik:1.4 16V
  • Przebieg (tys.km):199

Napisano 01 listopad 2010 - 02:22

Witam
mam do was pytanie czy podczas zaciągania ręcznego poza kontrolką sygnalizującą blokadę tylnych kół zapala się u was także kontrolka "STOP" na desce rozdzielczej??
0

Sprawdź:

Zapleczowo.pl
Hosting www i email


Ogłoszenia motoryzacyjne Renault Megane, Scenic i Fluence


 

#2 Użytkownik nie jest zalogowany   tomek74 

  • Grupa: Nowy użytkownik
  • Rejestracja: 18-lipiec 09
  • Skąd:Szczecin
  • Auto:Renault Megane
  • Silnik:1.9 dci
  • Przebieg (tys.km):159000

Napisano 01 listopad 2010 - 08:21

nie
Megane Dynamique 1.9 DCI ... czarna , ma nowe turbo
0

#3 Użytkownik nie jest zalogowany   Tomaszb 

  • Grupa: Użytkownik
  • Rejestracja: 24-listopad 08
  • Skąd:Świdnica
  • Auto:Megane I ph II/ Grand Scenic II ph II
  • Silnik:1.6 16V K4M/2.0 16V DCI
  • Przebieg (tys.km):170/222

Napisano 01 listopad 2010 - 08:40

tak
0

#4 Użytkownik nie jest zalogowany   Leman 

  • Grupa: Użytkownik
  • Rejestracja: 23-kwiecień 07
  • Skąd:Knurów
  • Auto:Megane Grandtour
  • Silnik:1.2
  • Przebieg (tys.km):1

Napisano 01 listopad 2010 - 08:45

tak
0

#5 Użytkownik nie jest zalogowany   Hawaii 

  • Grupa: Użytkownik
  • Rejestracja: 31-sierpień 10
  • Skąd:Łódź
  • Auto:Fluence
  • Silnik:16 16v
  • Przebieg (tys.km):3

Napisano 01 listopad 2010 - 09:59

oczywiscie że tak
Gaz niszczy silnik! Ale tylko tym co go nie mają...
0

#6 Użytkownik nie jest zalogowany   Arczi92 

  • Grupa: Użytkownik
  • Rejestracja: 13-październik 07
  • Skąd:Ruda Śląska
  • Auto:Megane Classic I ph II / Megane III
  • Silnik:K4J / K4M
  • Przebieg (tys.km):200000

Napisano 01 listopad 2010 - 11:31

Mi sie tylko ręczny świeci.
0

#7 Użytkownik nie jest zalogowany   _AxA_ 

  • Grupa: Nowy użytkownik
  • Rejestracja: 13-styczeń 09
  • Skąd:Katowice
  • Auto:Renault Megane I ph II RT
  • Silnik:1.4 16V
  • Przebieg (tys.km):199

Napisano 01 listopad 2010 - 17:18

dzięki za odpowiedzi, a pytam ponieważ w moim oczywiście świeci także u ojca w 2 scenicach świeci się ale znajomy elektryk z renault powiedział że nie powinno się świecić w Thalii u znajomego się nie świeci wiec chciałem się upewnić...
0

#8 Użytkownik nie jest zalogowany   tomek74 

  • Grupa: Nowy użytkownik
  • Rejestracja: 18-lipiec 09
  • Skąd:Szczecin
  • Auto:Renault Megane
  • Silnik:1.9 dci
  • Przebieg (tys.km):159000

Napisano 01 listopad 2010 - 17:52

więc jak jest dobrze ? ma świecić czy nie ?
Megane Dynamique 1.9 DCI ... czarna , ma nowe turbo
0

#9 Użytkownik nie jest zalogowany   Arczi92 

  • Grupa: Użytkownik
  • Rejestracja: 13-październik 07
  • Skąd:Ruda Śląska
  • Auto:Megane Classic I ph II / Megane III
  • Silnik:K4J / K4M
  • Przebieg (tys.km):200000

Napisano 01 listopad 2010 - 17:59

W Clio ojca również sie nie świeci.
0

#10 Użytkownik nie jest zalogowany   fred 

  • Grupa: Użytkownik
  • Rejestracja: 20-luty 09
  • Skąd:--
  • Auto:--
  • Silnik:--
  • Przebieg (tys.km):--

Napisano 01 listopad 2010 - 18:41

W żadnej megance z którą miałem przyjemność STOP nie świecił z ręcznym. Jakieś zwarcie albo awaria, bo przecież STOP właśnie awarię sygnalizuje.
Teoria jest wtedy, kiedy wszystko wiemy, a nic nie działa. Praktyka jest wtedy, kiedy wszystko działa i nikt nie wie dlaczego.
My łączymy teorię z praktyką - Nic nie działa i nikt nie wie dlaczego.
0

#11 Użytkownik nie jest zalogowany   Leman 

  • Grupa: Użytkownik
  • Rejestracja: 23-kwiecień 07
  • Skąd:Knurów
  • Auto:Megane Grandtour
  • Silnik:1.2
  • Przebieg (tys.km):1

Napisano 01 listopad 2010 - 18:51

Nie był bym tego taki pewien, widziałem kilka meganek u których świecił się ręczny i STOP. A awarię sygnalizuje service ;]
0

#12 Użytkownik nie jest zalogowany   fred 

  • Grupa: Użytkownik
  • Rejestracja: 20-luty 09
  • Skąd:--
  • Auto:--
  • Silnik:--
  • Przebieg (tys.km):--

Napisano 01 listopad 2010 - 18:57

Manual mówi o tym tak:

Cytat

STOP - Lampka sygnalizująca konieczność zatrzymania się STOP.
Gasnie po uruchomieniu silnika. Zapala się razem z jedną z następujących lampek: olej, check, ręczny, akumulator.

ale:

Cytat

Lampka kontrolna zaciągnięcia hamulca ręcznego i czujnik uszkodzenia układu hamulcowego.
....
Jeśli zapala się równocześnie z lampką STOP oznacza spadek poziomu płynu w układzie...

Teoria jest wtedy, kiedy wszystko wiemy, a nic nie działa. Praktyka jest wtedy, kiedy wszystko działa i nikt nie wie dlaczego.
My łączymy teorię z praktyką - Nic nie działa i nikt nie wie dlaczego.
0

#13 Użytkownik nie jest zalogowany   Leman 

  • Grupa: Użytkownik
  • Rejestracja: 23-kwiecień 07
  • Skąd:Knurów
  • Auto:Megane Grandtour
  • Silnik:1.2
  • Przebieg (tys.km):1

Napisano 01 listopad 2010 - 18:58

Płynu mi nie brak ;]
0

#14 Użytkownik nie jest zalogowany   fred 

  • Grupa: Użytkownik
  • Rejestracja: 20-luty 09
  • Skąd:--
  • Auto:--
  • Silnik:--
  • Przebieg (tys.km):--

Napisano 01 listopad 2010 - 19:45

I to jest właśnie ciekawostka w renówkach, bo nie zawsze świecenie oznacza awarię (ciort wie czemu świeci), tak samo jak brak świecenia, że wszystko jest ok (np. kontrolka ładowania nawet nie zamruga przy totalnie padniętym alternatorze).
Coś musi być nie halo, że świeci, ale dojdź co :roll:
Teoria jest wtedy, kiedy wszystko wiemy, a nic nie działa. Praktyka jest wtedy, kiedy wszystko działa i nikt nie wie dlaczego.
My łączymy teorię z praktyką - Nic nie działa i nikt nie wie dlaczego.
0

#15 Użytkownik nie jest zalogowany   Tomik 

  • Grupa: Mod Team
  • Rejestracja: 02-luty 08
  • Skąd:Krzepice
  • Auto:Grand Scenic II ph I - Citroen Saxo II - Kingway Rocky
  • Silnik:1,9 dci - 1,1 i
  • Przebieg (tys.km):135 tyś

Napisano 01 listopad 2010 - 20:01

fred napisał:

Coś musi być nie halo, że świeci, ale dojdź co

U mnie Stop zaświeca razem z kontrolką hamulca ręcznego i zawsze tak miałem.
Nie mam nic "zwalone"
Tak ma być :mrgreen:
Zapraszam do oceny
MOJE AUTKO
0

Udostępnij ten temat:


  • 3 stron +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Nie możesz napisać tematu
  • Nie możesz odpowiedzieć

Ostatnie artykuły




Forum motoryzacyjne megane.com.pl zrzesza fanów i posiadaczy samochodów marki Renault, a w szczególności posiadaczy modeli Megane, Scenic, Fluence oraz modeli Clio Laguna Vel Satis Latitude i innych. Forum megane.com.pl nie jest formalnie powiązane z koncernem Renault. Znaki towarowe wykorzystane w treściach forum należą do ich właścicieli i zostały użyte wyłącznie w charakterze informacyjnym.
Wszelkie naruszenia praw autorskich należy zgłaszać pod adres: naduzycia@ruzam.pl. W sieci od 2006-09-04.

Renault Forum :: Fiat Klub Polska :: Hosting w Polsce :: Hosting z Memcached :: Hosting dla firm :: Hosting dla Wordpress