FORUM Renault Megane, Scenic, Fluence: Hamulec Postojowy Grand Scenic - FORUM Renault Megane, Scenic, Fluence

Skocz do zawartości

Strona 1 z 1
  • Nie możesz napisać tematu
  • Nie możesz odpowiedzieć

Scenic II phI
Hamulec Postojowy Grand Scenic

#1 Użytkownik nie jest zalogowany   michal1976 

  • Grupa: Nowy użytkownik
  • Rejestracja: 03-maj 11
  • Skąd:Świdnik
  • Auto:Grand Scenic II ph I
  • Silnik:1.9 dci
  • Przebieg (tys.km):167000

Napisano 04 maj 2011 - 19:17

Na początku witam wszyskich.
Wydaje mi się że dość dokładnie przeszukałem forum, więc zapytam:
1.Czy są wersje Scenica lub Granda ze zwykłym, nieelektrycznym hamulcem postojowym?
2.Czy ktoś z Forumowiczów może robił taki "przeszczep"? - czyli wstawienie zwykłej wajchy z Meganki, może z Kangoo?
0

Sprawdź:

Zapleczowo.pl
Hosting www i email


Ogłoszenia motoryzacyjne Renault Megane, Scenic i Fluence


 

Ostatnie artykuły


#2 Użytkownik nie jest zalogowany   konkretny 

  • Grupa: Użytkownik
  • Rejestracja: 17-listopad 09
  • Skąd:z Polski
  • Auto:Scenic III Grand
  • Silnik:1,6 DCI
  • Przebieg (tys.km):0

Napisano 04 maj 2011 - 20:53

Witam

a po co? jeśli można spytać
0

#3 Użytkownik nie jest zalogowany   michal1976 

  • Grupa: Nowy użytkownik
  • Rejestracja: 03-maj 11
  • Skąd:Świdnik
  • Auto:Grand Scenic II ph I
  • Silnik:1.9 dci
  • Przebieg (tys.km):167000

Napisano 05 maj 2011 - 08:16

Padł elektryczny.
Koszt naprawy ponad 2000 - używka ponad 1000 i trudno dostępna.
0

#4 Użytkownik nie jest zalogowany   Optima 

  • Grupa: Użytkownik
  • Rejestracja: 16-marzec 08
  • Skąd:Bytom
  • Auto:Scenic II
  • Silnik:F4R [2.0]
  • Przebieg (tys.km):255

Napisano 05 lipiec 2011 - 09:58

Nie potrafię sobie wyobrazic takiej przeróbki. W sensie - tak mocno rozgrzebać i przerabiac sceniczka.
A co znaczy padł? Na forum można poczytać o wymianie linek - dorobienie jednek ok. 60zł sztuka. Wymiana wydająca się na skomplikowaną - podobno w miare prosta.
Życie jest zbyt krótkie i piękne aby jeździć dieslem :-)
0

#5 Użytkownik nie jest zalogowany   ponuryzniwiarz 

  • Grupa: Użytkownik
  • Rejestracja: 25-sierpień 10
  • Skąd:Radom
  • Auto:Scenic II Ph I
  • Silnik:1.6 16V
  • Przebieg (tys.km):62000

Napisano 05 lipiec 2011 - 18:54

prosze

http://allegro.onet....1655172825.html

i jest tego troche,a na marginesie to widziałem ostatnio scenica ze zwykłym ręcznym,brak podłokietnika wtedy.
Nie wiem czy to było fabryczne ale wygładało bardzo ładnie,więc chyba sie da.
0

#6 Użytkownik nie jest zalogowany   michal1976 

  • Grupa: Nowy użytkownik
  • Rejestracja: 03-maj 11
  • Skąd:Świdnik
  • Auto:Grand Scenic II ph I
  • Silnik:1.9 dci
  • Przebieg (tys.km):167000

Napisano 05 lipiec 2011 - 20:14

Dzięki za nagłe ożywienie;)
Owszem, moduł do krótkiego scenica jest powszechnie dostępny i znacznie tańszy.
Do Granda jest niestety inny. Nie wiem dokładnie, jaka jest usterka, ale cały moduł jest do wymiany, mimo że linki są ok - uszkodzona jest elektronika.
Udało mi się już kupić używkę w całkiem rozsądnej cenie- teraz szukam kogoś w Lublinie, kto mi to zamontuje i wykasuje błędy w komputerze. Z wiadomych względów wolę omijać ASO, ale chyba jednak tam się to skończy.
0

#7 Użytkownik nie jest zalogowany   art110377 

  • Grupa: Użytkownik
  • Rejestracja: 30-październik 10
  • Skąd:Morąg. West Mazury.
  • Auto:Scenic Grand 2004
  • Silnik:1.9 DCi 120 PS
  • Przebieg (tys.km):150

Napisano 06 lipiec 2011 - 18:47

To jakbyś miał prawą linkę na zbyciu, to jestem pierwszy w kolejce... Moja się zaciera... Poważnie mówię.

Użytkownik art110377 edytował ten post 06 lipiec 2011 - 18:48

Renault Scenic Grand... "Tofik".
______________________________
0

#8 Użytkownik nie jest zalogowany   michal1976 

  • Grupa: Nowy użytkownik
  • Rejestracja: 03-maj 11
  • Skąd:Świdnik
  • Auto:Grand Scenic II ph I
  • Silnik:1.9 dci
  • Przebieg (tys.km):167000

Napisano 06 lipiec 2011 - 21:36

Jak juz powymieniam itd , to się odezwę i mogę Ci w całości moduł z linkami odstąpić za sybmoliczną skrzynkę Johnie Walkera;)
0

#9 Użytkownik nie jest zalogowany   art110377 

  • Grupa: Użytkownik
  • Rejestracja: 30-październik 10
  • Skąd:Morąg. West Mazury.
  • Auto:Scenic Grand 2004
  • Silnik:1.9 DCi 120 PS
  • Przebieg (tys.km):150

Napisano 06 lipiec 2011 - 21:38

Miej mnie na uwadze...
Renault Scenic Grand... "Tofik".
______________________________
0

#10 Użytkownik nie jest zalogowany   lanot 

  • Grupa: Nowy użytkownik
  • Rejestracja: 13-wrzesień 07
  • Skąd:Lublin
  • Auto:Grand Scenic II
  • Silnik:2.0 cdi 150KM
  • Przebieg (tys.km):200000

Napisano 12 luty 2013 - 15:44

Wyświetl postUżytkownik art110377 dnia 06 lipiec 2011 - 18:47 napisał

To jakbyś miał prawą linkę na zbyciu, to jestem pierwszy w kolejce... Moja się zaciera... Poważnie mówię.


No właśnie, podajcie koledzy jakie to są koszty?
Słyszałem o cenie 500 zł za naprawę modułu hamulca ręcznego (Grand Scenic II) i 150 za demontaż/montaż.
To 500 pod warunkiem, że woda nie dostała się od strony linek i linki nie są uszkodzone. Bo jeśli są, to cena wzrasta...
Pozdrawiam,
Lanot
0

Udostępnij ten temat:


Strona 1 z 1
  • Nie możesz napisać tematu
  • Nie możesz odpowiedzieć

Ostatnie artykuły




Forum motoryzacyjne megane.com.pl zrzesza fanów i posiadaczy samochodów marki Renault, a w szczególności posiadaczy modeli Megane, Scenic, Fluence oraz modeli Clio Laguna Vel Satis Latitude i innych. Forum megane.com.pl nie jest formalnie powiązane z koncernem Renault. Znaki towarowe wykorzystane w treściach forum należą do ich właścicieli i zostały użyte wyłącznie w charakterze informacyjnym.
Wszelkie naruszenia praw autorskich należy zgłaszać pod adres: naduzycia@ruzam.pl. W sieci od 2006-09-04.

Renault Forum :: Fiat Klub Polska :: Hosting WWW - serwery w Polsce